L’acte d’inauguració del curs acadèmic 2018-2019 a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), celebrat a la Sala Prat de la Riba de la eu de l'entitat ahir al vespre, va estar caracteritzat per la denuncia de la situació política que es viu a Catalunya. En l'obertura del curs, presidida pel president Quim Torra, Joandomènec Ros, president de l'IEC, en el seu discurs va afirmar que "L’IEC no pot restar indiferent davant de la situació absolutament anòmala, i incomprensible per un acadèmic, que viu Catalunya des de fa més d’un any, com a conseqüència del tracte infame que tant els nostres polítics com el país en general han rebut del Govern i d’algunes institucions de l’Estat, i que s’ha qualificat de judicialització de la política"

Suport a les institucions

En el seu discurs, el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, ha reiterat el suport de l’Institut "al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya i a totes les institucions del nostre país que malden per preservar la llibertat del nostre poble. I confirmo que seguirem oferint el nostre assessorament expert en tots aquells àmbits en què creguem que tenim alguna cosa a dir, sempre des d’aquest vessant acadèmic". El president de l’IEC ha remarcat que "continuarem explorant els diferents aspectes socials, culturals i polítics que poden ser d’interès per al futur del país, i oferint els resultats de les nostres recerques a la societat catalana perquè en faci l’ús que cregui convenient".

L'absència forçada de Lluís Puig

Ros ha agraït la presència del president de la Generalitat de Catalunya i ha recordat que  "ara fa un any, qui ens presidia era l’Honorable conseller de Cultura, el Sr. Lluis Puig, que pocs dies després hagué de marxar a l’exili". Per la seva banda, el president Torra ha agraït, en la cloenda de l’acte, "la lleialtat que l’IEC ha tingut sempre amb les institucions catalanes i s’ha referit a la llengua catalana "com a porta real cap a la cohesió social del país". En aquest sentit, el president  ha manifestat que "la normalització lingüística no es toca i que l’escola catalana és un projecte d’èxit i de futur".  "El compromís d’aquest Govern és avançar sempre en la normalització lingüística", ha afirmat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat