Ja queda menys per poder gaudir de tota mena de pel·lícules per només 3,50 euros. Aquest dilluns comença la Fiesta del Cine 2022 per democratitzar el setè art i donar la possibilitat a milers d'espectadors de tenir accés a una cartellera ben variada, que inclou estrenes de cinema i també algunes opcions que ja fa temps que van arribar a les pantalles. Durant quatre dies, del 3 al 6 d'octubre, quasi una seixantena de sales de tot Catalunya —59, concretament— participaran d'aquesta celebració, que ja fa 13 anys i 19 edicions que rutlla. De fet, enguany ja és la segona vegada que la iniciativa roda, després de fer-ho durant 3 dies el passat mes de maig. A la ciutat de Barcelona, són 17 els cinemes que també celebraran aquesta festivitat. No saps quina pel·lícula prioritzar de totes les que hi ha a la cartellera? Aquí una llista de films per participar de la Fiesta del Cine 2022

📽️ Fiesta del Cine 2022 a Barcelona: Llista de cinemes, dates i preus
 

5 pel·lícules per aprofitar la Fiesta del Cine 2022

1. 42 segundos, de Dani de la Orden i Àlex Murrull

El tàndem Dani de la Orden i Àlex Murrull s'endinsa en la selecció espanyola de waterpolo que va causar furor els anys 90. Concretament, els directors se centren en els mesos abans de l'arribada dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, quan dos estils de joc van haver d'aprendre a treballar en equip: el català de Manel Estiarte i el madrileny liderat per Pedro García Aguado. Interpretada per Álvaro Cervantes i Jaime Lorente, entre molts altres rostres coneguts, el film se centra no només en la part esportiva de la història, sinó també en les sensacions més passionals i humanes que van experimentar alguns dels esportistes d'elit més valorats de l'època. 

2. Argentina, 1985, de Santiago Mitre

Argentina, 1985 està inspirada en la història real de Julio Strassera, Luis Moreno Ocampo i l'equip jurídic que va atrevir-se a acusar la dictadura militar argentina de Jorge Rafael Videla. Interpretada per Ricardo Darín i Peter Lanzani, la pel·lícula de Santiago Mitre que et recomanem per la Fiesta del Cine 2022 explora un dels moments més apassionants i combatius de la història d'Argentina, quan només un any després de refer la democràcia, el país va posar contra les cordes els seus botxins en una batalla desesperada entre David i Goliat.

3. No te preocupes querida, d'Olivia Wilde

Tens ganes d'una Fiesta del Cine 2022 inquietant? Una de les pel·lícules més polèmiques de la temporada, sobretot fora de la pantalla. Després de presentar-se al Festival de Cannes, aquest film dirigit per Olivia Wilde arriba a les pantalles per explicar-nos la història d'Alice i Jack, protagonitzats per Florence Pugh i Harry Styles, un matrimoni feliç que viu a la comunitat idealitzada de Victòria durant els anys 50. Allà els homes treballen pel Projecte Victòria, però el que fan allà és secret. Tot començarà a canviar quan Alice no pugui evitar qüestionar-se què fa el seu marit i per què. 

4. Modelo 77, d'Alberto Rodríguez

Ens ubiquem a la Barcelona de l'any 1977, concretament a la presó de la Model. Allà, Manuel (Miguel Herrán) s'enfronta a una possible pena de 10 a 20 anys, un càstig que supera amb escreix el delicte que ha comès. Entre barrots coneixerà Pino (Javier Gutiérrez), i amb ell s'unirà a un grup de presos comuns que s'està organitzant per exigir una amnistia. A Modelo 77, que va estrenar el Festival de Sant Sebastià, Alberto Rodríguez parla de la llibertat, d'un sistema penitenciari marcat pel postfranquisme i d'una lluita que posa els drets humans al centre. 

5. Pacifiction, d'Albert Serra

El català Albert Serra presenta una hilarant i exòtica pel·lícula que va causar furor a Cannes. La història d'aquesta recomanació per la Fiesta del Cine 2022 es trasllada a l'illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, i se centra en el personatge de l'Alt Comissari de la República, representant de l'Estat francès. De Roller és un home calculador però amb bones maneres. La trama es complicarà quan s'instal·la al territori un rumor: sembla que s'ha vist un submarí que podria anunciar una represa dels assajos nuclears francesos. Serra dirigeix en aquesta aventura a Benoît Magimel com a protagonista indiscutible.