Una de les cites més esperades pels cinèfils torna, i ho fa per segon cop aquest any després d'escalfar motors el passat mes de maig. La convocatòria de tardor de la Fiesta del Cine 2022 se celebrarà durant quatre dies, del 3 al 6 d’octubre, per sales de cinema de tot el país. Aquesta vegada, l'edició XIX de l'esdeveniment suma una nova jornada —passant de tres a quatre dies— perquè els espectadors puguin gaudir durant 24 hores més d’una gran selecció de pel·lícules a preu reduït: les entrades només costaran 3,50 euros. Més de 400 sales de cinema de tot l'estat espanyol se sumen a la celebració, i una seixantena estan ubicades a Catalunya.

fiesta del cine

Pel·lícules i sales adherides a Catalunya per la Fiesta del Cine 2022

La Fiesta del Cine 2022 se celebra a tot l'estat espanyol durant els mateixos dies. A Catalunya, hi ha gairebé una seixantena —concretament, 59— de sales de cinema que durant 4 dies oferiran les pel·lícules de la cartellera a només 3,50 euros: 41 a la comarca de Barcelona, 9 a Tarragona, 7 a Girona i 2 a Lleida. A Barcelona ciutat, es podrà gaudir de la Fiesta del Cine a un total de 17 cinemes. Entre l'oferta de films que hi haurà, se seguirà apostant per les estrenes de les últimes setmanes. Algunes de les més rellevants són Modelo 77, d'Alberto RodríguezPacifiction, d'Albert SerraLa casa entre los cactus, de Carlota González-Adrio; No te preocupes querida, que signa l'actriu Olivia Wilde; La invitación, de Jessica M. Thompson; o 42 segundos, la pel·lícula amb què Dani de la Orden i Àlex Murrull parlen de la selecció espanyola de waterpolo dels anys 90. La pel·lícula catalana amb més projecció internacional —Alcarràs, de Carla Simón, que continua disputant-se la nominació a Millor pel·lícula internacional als Premis Oscar 2022— també es podrà veure encara en la majoria de cinemes. 

13 anys i 19 edicions a les esquenes

Ja fa més d'una dècada que la Fiesta del Cine va arribar a casa nostra. Està organitzada per la Federación de Distribuidores Cinematográficos, (FEDICINE), la Federación de Cines de España (FECE) i el Ministerio de Cultura y Deporte, a través de l'Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA), junt amb altres membres col·laboradors. Originalment sorgida a França, va ser l'any 2019 quan les sales de cinema de l'Estat van sumar-se a aquesta acció de referència per la indústria i l'espectador, apropant i democratitzant el setè art després d'una pujada de preus considerable. El resultat són 13 anys i dinou edicions utilitzant diferents mecàniques i estratègies, tot perquè el cinema no caigui en l'oblit.