La Fiesta del Cine 2022, que se celebra del 3 al 6 d'octubre a tot l'estat espanyol, torna a les pantalles per democratitzar el setè art durant quatre dies en què les entrades tindran un preu reduït de 3,50 euros. De les gairebé 400 sales que s'han sumat a aquesta XIX edició, la segona que se celebra aquest any després de triomfar el mes de maig, una seixantena estan ubicades a Catalunya, mentre que 17 es troben a la ciutat de Barcelona. El resultat de la iniciativa ja suma 13 anys i dinou edicions després que la fórmula s'importés des de França, sempre utilitzant diferents estratègies per acabar consolidant l'esdeveniment com un dels reclams més esperats pels espectadors. Quines pel·lícules es podran veure de dilluns a dijous a preu reduït? I quines són les sales que s'han sumat a la Fiesta del Cine a Barcelona? 

pexels tima miroshnichenko 7991327

17 cinemes a Barcelona per celebrar la Fiesta del Cine 2022

A Catalunya, seran 59 els cinemes que participaran enguany en l'edició XIX de la Fiesta del Cine, que també va celebrar-se durant tres dies abans d'estiu. A Barcelona, hi haurà 17 sales de cinema que reduiran el preu de la cartellera a 3 euros i mig, una més que en l'edició anterior, i algunes d'elles també amb opció amb mínim alguna pel·lícula en versió original subtitulada. La llista és aquesta:

- Verdi Park (4 sales) 
- Cinesa Diagonal (11 sales) 
- Cinesa Diagonal Mar (11 sales)
- Cinesa Som Multiespai Heron City (12 sales)
- Cinesa La Maquinista (12 sales)
- Arenas de Barcelona Multicines (12 sales)
- Aribau Multicines (5 sales)
- Balmes Multicines (12 sales)
- Bosque Multicines (9 sales)
- Glòries Multicines (8 sales)
- Gran Sarrià Multicines (8 sales)
- Cine Yelmo Icària (15 sales)
- Cine Yelmo Comèdia (5 sales)
- Renoir Floridablanca (7 sales)
- Cinemes Girona (3 sales)
- Cine Maldà (1 sala)

Pel·lícules per veure durant la Fiesta del Cine 2022

Una altra de les meravelles de la Fiesta del Cine, a part del preu de les entrades, és que fa possible que es puguin visualitzar films de tots els gèneres. Algunes de les més rellevants d'aquesta edició són Modelo 77, d'Alberto RodríguezPacifiction, d'Albert Serra; la polèmica No te preocupes querida, que signa l'actriu Olivia Wilde; La invitación, de Jessica M. Thompson; o 42 segundos, la pel·lícula amb què Dani de la Orden i Àlex Murrull parlen de la selecció espanyola de waterpolo dels anys 90. Encara es podrà gaudir també de la pel·lícula catalana amb més projecció internacional —Alcarràs, de Carla Simón, que continua disputant-se la nominació a Millor pel·lícula internacional als Premis Oscar 2022—, així com de Cinco lobitos, d'Alauda Ruiz de Azúa, pel·lícula espanyola que també competia per ser la representant a Hollywood, però que va quedar per darrere d'Alcarràs en les votacions.