Alcarràs s'ha convertit en l'estrena més vista durant aquest cap de setmana. La bona notícia és que a partir de demà, i durant tres dies, el públic podrà gaudir-la a les sales per només 3,50 euros en el marc de la Festa del Cinema, la primera després de la pandèmia que es podrà viure sense mascaretes ni restriccions. Iniciatives com aquesta demostren que la cultura té ganes de tirar endavant, però també que la gent respon: l'any 2019 van ser gairebé 2 milions de persones les que van omplir les sales i s'espera que aquesta edició no hi hagi massa variació, amb títols ben diferents per a tots els públics, com aquests.

1
Alcarràs
Drama
Quines pel·lícules has de veure durant la Fiesta del Cine 2022?

Segurament la pel·lícula més esperada de l'any a Catalunya, rodada en català de Lleida per Carla Simón i interpretada per actors no professionals. Un relat d'un estil de vida que posa al centre les tasques rurals, en un moment en què la seva prevalència perilla. Com cada estiu, el poble d'Alcarràs es prepara per la temporada del préssec. Però per la família Solé, les coses han canviat: el propietari de les terres que porten dècades treballant dècades ha decidit instal·lar-hi plaques solars. Davant d'aquesta amenaça, tots els integrants de la família es reuniran per fer la collita de préssecs per última vegada. 

2
El hombre del norte
Aventura/acció
Quines pel·lícules has de veure durant la Fiesta del Cine 2022?

La versió més primitiva del Hamlet de Shakespeare és una bona opció pels fanàtics del món viking. A la Islàndia del segle X, un príncep nòrdic busca venjar-se de la mort del seu pare, en un mar de traïdories i lluites plenes de sang i fetge. I amb un repartiment de luxe: Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy o Willem Dafoe, entre altres.

3
Bèsties fantàstiques 3
Fantàstica
Quines pel·lícules has de veure durant la Fiesta del Cine 2022?

El món de Harry Potter ha tornat amb el tercer episodi de la saga Bèsties fantàstiques: Els secrets de DumbledoreEl professor Albus Dumbledore (Jude Law) sap que Grindelwald (Mads Mikkelsen) està fent plans per apoderar-se del món màgic i, incapaç de poder aturar-lo sol, confia en Newt Scamander (Eddie Redmayne) per dirigir un intrèpid equip de mags i bruixes que vetllin pel bé. Dirigida per David Yates, és una de les projeccions més demandades pel públic. 

4
La jefa
Drama
Quines pel·lícules has de veure durant la Fiesta del Cine 2022?

La Sofía és una jove que ha iniciat una carrera en una multinacional de moda nupcial, i que es queda embarassada de forma imprevista just quan acaba de començar. Amb la família lluny i incapaç d'avortar degut a les seves conviccions catòliques, decideix tornar a Colòmbia, però rep una proposició que no esperava: la seva responsable, la Beatriz, li ofereix quedar-se amb el seu fill en adopció per què no hagi de renunciar a l'empresa. Coprotagonitzada per Aitana Sánchez-Gijón y Cumelen Sanz, aquest drama dirigit per Fran Torres amaga unes intencions que no se sap per on poden sortir.

5
X
Terror
Quines pel·lícules has de veure durant la Fiesta del Cine 2022?

X, un grup de joves aficionats al cinema queden en una granja rural de Texas per rodar una pel·li pornogràfica. Quan els propietaris de la granja, una parella de gent gran força estranya, descobreix el que hi volen fer, el rodatge es converteix en una lluita desesperada per sobreviure. Està dirigida per Ti West, director de la satànica La casa del diablo (2009), i les crítiques diuen d'ella que està a l'alçada de la seva antecessora.

6
CODA
Drama
Quines pel·lícules has de veure durant la Fiesta del Cine 2022?

Guanyadora de l'Oscar a millor pel·lícula, CODA explica la història de la Ruby, la única membre que hi escolta d'una família de sords, que treballa amb els seus pares i el seu germà en el negoci pesquer fins que decideix provar sort en el cor del seu institut i descobreix la seva passió pel cant. I es trobarà amb una dualitat: o els estudis o la família.