Fa pocs dies coneixíem que la crisi del coronavirus obligava a posposar l'edició del Sónar 2020 fins a l'any vinent. Avui, en un comunicat de premsa, l'organització del Primavera Sound ha anunciat que es veuen obligats a suspendre la que seria la 20a edició del festival. Finalment, el macrofestival haurà de celebrar aquest aniversari tan esperat del 2 al 6 de juny de 2021.

Ajornament frustrat

El passat 28 de març es va anunciar el canvi de dates del festival a la fi d'agost. "El vam fer sota la supervisió i amb l'acord de les autoritats locals i sanitàries, que en aquest moment validaven la seva celebració enguany", explica l'organització del festival. "Però davant l'evolució d'aquesta crisi sanitària sense precedents i davant la incertesa generada per les mesures de desescalada amb relació als festivals, ens veiem en l'obligació de posposar per motius de força major la pròxima edició de Primavera Sound Barcelona fins a l'any que ve", afegeixen.

Totes les entrades ja adquirides seran vàlides per a Primavera Sound Barcelona 2021 i inclouran beneficis especials per a tots aquells que decideixin conservar-la. Així i tot, a partir del 3 de juny, els compradors que ho desitgin podran reemborsar la seva entrada. Des del festival asseguren que aquest mateix dia es donaran a conèixer els primers artistes de Primavera Sound Barcelona 2021, amb un cartell que continuarà celebrant el 20è aniversari del festival. "No importa quan sigui: aquesta serà la nostra festa d'aniversari i volem celebrar-la amb tots els que anàveu a venir enguany", declaren.

Per sort, no tot haurà d'esperar a l'any que ve: Primavera Pro, la trobada per a professionals de la indústria musical, sí que celebrarà una edició 100% virtual enguany, del 21 al 24 de juliol de 2020, amb l'objectiu d'analitzar, reflexionar i debatre sobre els innombrables reptes que afronta el sector en aquest nou paradigma. Aviat es donaran a conèixer més detalls d'aquest congrés tan necessari en el context actual.