La crisi sanitària de la COVID19 es cobra una altra víctima cultural. Aquest cop es tracta de l'edició del Sónar d'enguany, que s'ha posposat per al 2021. En un comunicat fet públic aquesta tarda, l'organització afirma que aquesta opció s'ha pres després de valorar totes les opcions i atenent a les normatives governamentals. L'única manera de garantir la salut de tots els assistents, artistes i treballadors ha sigut cancel·lar l'edició. Així doncs, la 27a edició de Sónar Barcelona i la 9a de Sónar+D tindran lloc els dies 17, 18 i 19 de juny de 2021 en els recintes de Fira Montjuïc de Barcelona i Fira Gran Via de L'Hospitalet.

Des d'ara el festival treballa amb els artistes, ponents i entitats participatives per reprogramar el cartell l'any vinent amb la majoria de shows i activitats que esperàvem poder gaudir aquest any. Els qui tinguin entrades i acreditacions professionals rebran un correu electrònic el pròxim 19 de maig amb la informació detallada de tots els avantatges per a conservar-les per a 2021 o bé, si ho desitgen, per a accedir al reemborsament del seu import. Pròximament s'aniran revelant també les novetats de Sónar 2021. 

Però el Sonar ha assegurat seguirà actiu durant el 2020 celebrant una edició extraordinària de Sónar+D els pròxims 18 i 19 de setembre en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l'espai on va néixer i va créixer. Aquesta nova trobada, denominat Sónar+D CCCB, tindrà un format i contingut dissenyats específicament per al context actual i amb la mirada posada en nous futurs imaginables en la intersecció de la cultura, l'art i la tecnologia. El projecte neix amb la vocació de reunir i atendre les necessitats i inquietuds de les comunitats creatives, tant locals com internacionals. Un esdeveniment en línia, gratuït i obert a tothom amb conferències, masterclasses, workshops, formats performatius i activitats de networking habituals del congrés.