Semblaria que el mercat hagués entrat en una fase d'interpretacions amb les consegüents pujades i baixades. Aquest matí, l'Ibex ha obert en positiu i a mitja sessió s'ha donat la volta tancant per sota dels 10.800 punts. Els bancs centrals i el petroli són darrere dels alts i baixos. 

L'influent president de la Reserva Federal (Fed) de Chicago, Charlie Evans, s'ha afegit al grup dels dissidents respecte a la tendència que creu en la necessitat de normalitzar els tipus d'interès pujant-los dues vegades més. Un dels que defensa la posició ortodoxa és William Dudley, president de la poderosa Fed de Nova York, però aquest es jubila aquest any, on hi haurà renovació a l'equip de Janet Yellen, amb l'entrada d'experts nomenats per Trump. D'allà les lectures possibles dels missatges de la Fed, amb la consegüent repercussió en els bancs, que desitgen que pugin els tipus per recuperar marge financer.

Alhora, el preu del petroli s'està ensorrant amb la Texas retrocedint més d'un 3%, fins a 42,87 dòlars i el Brent a 45,70 dòlars.

L'impacte negatiu en banca i matèries primeres s'ha reflectit amb claredat en l'Ibex tirant enrere l'índex. Una cosa semblant ha passat a les borses europees malgrat que l'important índex IFO de l'economia alemanya i les seves expectatives de creixement han estat molt positius gràcies tant a la demanda interna com a la recuperació de l'Eurozona. La Borsa de Frankfurt ha perdut el 0,59%.

A Wall Street, el Dow Jones retrocedia el 0,04% a mitja sessió mentre el secretari del Tresor americà, Steven Mnuchin, insistia que la reforma fiscal es farà aquest any. Som en un mercat nerviós.