La fantàstica illa d'Eivissa, a les Illes Balears, no deixa de sorprendre'ns quan es tracta de descobrir llocs, ofertes, serveis, proposades... aquesta vegada ens hem centrat en l'apartat gastronòmic, per descobrir el restaurant amb Estrella Michelin més ben valorat de tota l'illa, que el trobem a la mateixa ciutat d'Eivissa, la capital. Es tracta de La Gaia. En aquest restaurant comandat per Óscar Molina, podem viatjar a través del nostre paladar, ja que es transcendeix el culinari en una encertada simbiosi de disseny, elegància i sabor.

Dos menús degustació diferents

gaia2

Plat de La Gaia by Óscar Molina a Eivissa

El xef Óscar Molina defensa el que ell anomena "cuina mediterrània-kaiseki", aquella que des de la creativitat utilitza el millor producte eivissenc i incorpora detalls de fusió per parlar-nos tant del Perú (picades d'ullet nikkei) com, sobretot, del Japó. La proposta, amb rebuda del xef treballant rere la barra d'aperitius, se centra en dos menús degustació: Tanit (8 passos), amb el nom del qual s'homenatja la deessa més venerada en la mitologia cartaginesa i eivissenca, i Posidònia (12 passos), que enalteix la planta aquàtica endèmica de la Mediterrània.

Un restaurant en el qual tots els nostres sentits han de ser ben atents al que tenim davant, ja que s'inspira en la tradició japonesa del kaiseki, que suposa la fusió perfecta entre alta cuina i expressió artística, i amb una gran presència de la Mediterrània. El resultat és una carta amb forta personalitat i picades d'ullet creatives que beuen de les últimes tendències gastronòmiques. Gràcies a la seva proposta gastronòmica i al seu excel·lent servei de sala, el restaurant compta amb una estrella Michelin i 2 Sols Repsol que garanteixen una qualitat excel·lent en cuina i servei.

Alguns dels plats que podem trobar als seus menús, són els següents:

  • Ostra Daniel Sorlut Spéciale
  • Figa al foc amb formatge de cabra
  • Amanida de crostes, típica d'Eivissa
  • Ventresca de tonyina vermella
  • Co tina de rentatge de rap
  • Be d'Eivissa a la sal

Tenim moltes més propostes, i totes les que veiem condimentades a consciència amb productes que ajudar a treure el màxim potencial al bon producte que ens ofereix quant a qualitat el restaurant La Gaia.

gaia granPlat del restaurant a Eivissa

A TripAdvisor com diem és dels més ben valorats de l'illa, i el més ben valorat de la capital, amb comentaris com aquest: "Portava molt temps volent conèixer la gastronomia de la Gaia, tenia unes expectatives molt altes i això no sempre és bo, però no només les van complir sinó que les superar-vos amb escreix. Una magnifica experiència de sabors, textures, acabament d'elaboracions en taula, servei cuidat al detall, atent i amable. En general un tiberi. El gran equip de sala capitanejat per Oscar, va convertir el nostre sopar en una gran experiència."

Quant al preu, el menú Tanit té un costa de 80€, o 130€ si decidim fer-ho amb maridatge, mentre que el menú Posidonia té un preu de 100€ o de 160€ si és amb maridatge.

Una opció perfecta per endinsar-nos en una experiència única per als nostres sentits a la sempre agradable Eivissa.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)