Una de les destinacions urbanes més visitades a Europa és Praga, capital de la República Txeca i ciutat que meravella tothom que la visita. D'aquestes que és pràcticament impossible que no t'agradi.

Com som dels que els agrada conèixer bé el lloc quan visitem qualsevol lloc, hem volgut veure quins restaurants de menjar txec estan millor valorats a TripAdvisor per a la nostra escapada a Praga, i hi ha dues opcions que podem destacar.

praga

Capvespre a Praga

Dues opcions que arrasen a Praga

En primer lloc el restaurant U Kroka, situat a la zona de Praga 2, i a pocs minuts del Monument Cultural Nacional Vysehrad. Un restaurant decorat d'una forma que barreja el bon gust i el minimalisme, la qual cosa ens ha cridat l'atenció, i en el qual la carta també dona molt joc.

Hem vist algun entrant com el formatge de cabra al forn amb enciam, fruites fresques, nous de mel, adorn de gerd o per als amants dels entrants freds, el carpaccio de vedella, maionesa de tàperes, cebes picants, adobats.

ukroka

Restaurant U Kroka

Després a més de sopes i algun plat principal de caràcter més internacional, tenen els clàssics txecs, com l'estofat de cérvol al vi negre i ginebrer, ceba fregida o si ho preferim la cuixa d'ànec esmicolat, col llombarda amb pomes, i ceba fregida. Dues opcions en les quals diversos sabors es barregen al nostre plat, i que ens fan descobrir coses del menjar txec.

A més també disposen d'opcions vegetarianes i amanides per als que prefereixin una mica més lleuger. Molts comentaris a TripAdvisor ja avalen aquest lloc: "Menjar casolà txec però amb un toc modern vaig llegir. I no puc estar més d'acord. L'ànec i la galtera amb puré boníssim. Millor reservar encara que nosaltres hi vam anar molt aviat i no ens va fer falta. Visitar Vysehrad i menjar aquí és el pla perfecte. Ho recomano 100%."

El segon lloc del rànquing l'ocupa el Czech Slovak Restaurant, un lloc amb una decoració més moderna i situat a la zona de Malá Strana. Es pot destacar que a TripAdvisor està puntuat amb la màxima nota en tots els aspectes (menjar, servei i qualitat-preu) amb la qual cosa molts indicatius que aquest restaurant no decep a pràcticament ningú que passa per ell.

Trobem alguns entrants també, com els nyoquis eslovacs, i després un apartat de sopes, una cosa molt típica del país sobretot en els mesos de tardor i hivern.

Com a plats principals tenen des d'ànec fins a pollastre o porc, amb les seves guarnicions corresponents.

csr

Czech Slovak Restaurant

Però el que ens ha agradat és que tenen una secció de temporada, en funció dels productes de cada època més frescos.

A més si ho preferim tenen menú degustació perquè provem menjar del lloc variat, i tenir així una imatge molt més àmplia de què es menja a la República Txeca i proximitat. L'opció de maridatge també està disponible, i és que el restaurant compta amb un ampli celler per als que no puguin menjar sense acompanyar-lo d'un bon vi.

Dos llocs fantàstics perquè la nostra visita a Praga també tingui aquesta experiència gastronòmica que es queda en el record.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)