Amb la gran quantitat d'apats que tenim a Nadal, en les que sí o sí hem de menjar i molt, una bona alternativa si volem menjar fora de casa és fer-ho en algun restaurant de menjar saludable, on no tinguem una sensació d'inflor i on el nostre cos agraeixi els aliments que mengem. A TripAdvisor hem vist alguns dels restaurants més ben valorats que ofereixen menjar saludable i lleuger a Barcelona, i dins del top 10 n'hem trobat algun més que interessant, com per exemple el restaurant Zed.

Producte ecològic i de proximitat a Barcelona

zed2

Restaurant Zed a Barcelona

Al restaurant Zed treballen amb productes ecològics i productors locals, amb la qual cosa aconsegueixen una carta elaborada amb els millors ingredients i amb plats totalment casolans. Fins i tot el pa està fet per ells mateixos. A la seva carta, aquestes són algunes de les opcions que trobem per començar a conèixer el restaurant Zed:

  • Mousse de pastanaga rostida, llima, oli d'oliva i menta fresca. Servida amb pa casolà.
  • Ceba caramel·litzada amb nata i Fourme d'Ambert. Servit amb pa casolà.
  • Carpaccio de rap fumat: Rap fumat per nosaltres amb llenya de vern, verdures cruixents (coliflor, carbassó i pastanaga) i all blanc.
  • Salmó cru marinat amb remolatxa, servit amb una salsa de cogombre, nata i fonoll.

Un restaurant tot just a 200 metres de la Sagrada Família, que té una ubicació fantàstica, i del que llegim en TripAdvisor comentaris tan positius com aquest: "El menjador té sostres molt alts i un petit balcó amb plantes que et situen fora de l'urbs. Els aliments originals, saborosos i acolorits. Productes de qualitat. La sensació de tranquil·litat per l'organització de l'espai i el tracte és constant. En resum, molt recomanable aquest lloc discret i acollidor que es troba a prop de la Sagrada Família."

zedgrande

Restaurant Zed a Barcelona

Com a plats principals tenim opcions també més que interessants, entre les que podem destacar aquestes:

  • Galtera de bou brasejada al vi negre, servida amb pastanagues glacejades.
  • Filet de porc cuit a baixa temperatura i rostit amb una salsa mel i espècies. Servit amb puré de patates.
  • Tonyina cuita al seu brou de llet de coco, verdures (carbassó, pastanaga, tomàquet, moniato, ceba) fulles de llima kaffir marialluïsa i coriandre.
  • Filet de salmó fumat amb llenya de cirerer, i cocido* al vapor. Servit amb una mousseline d'api nap.

Opcions tant de carn com de peix, i que les podem completes amb alguna de les seves postres casolanes, entre les quals trobem coulant de xocolata, crema de pistatxo o arròs amb llet.

Una alternativa ideal per a aquestes festes, en les quals menjarem productes de qualitat i saludables, per gaudir d'una àmplia varietat de sabors.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)