L'oferta gastronòmica a la província de Girona ja sabem que és d'alt nivell, amb diversos restaurants en la Guia Michelin i amb nom propis més que reconeguts. Un d'ells és el Restaurant Castell de Peralada, situat a la localitat de Peralada, al nord de la província de Girona.

Producte local d'alta categoria

Quan parlem d'un emplaçament singular, és exactament llocs com aquest, doncs ens trobem en un castell medieval (s. XIV) que ha anat ampliant les seves instal·lacions a poc a poc; de fet, la seva actual oferta cultural i de lleure es completa amb un museu, un bellíssim parc, un casino....

castellgrande

Restaurant Castell de Peralada

Al restaurant, que atresora un ambient clàssic ben actualitzat, atractius reservats a les torrasses i fins a una idíl·lica terrassa davant un llac, ens plantegen una visió contemporània de la cuina tradicional empordanesa, sorprenent tant per la subtilesa dels sabors com pel domini en els punts de cocció. Un restaurant amb particularitats com la seva extensa varietat de formatges, amb més de 50, una autèntica delícia per als amants del formatge.

Un restaurant que ja compta amb una estrella Michelin, i no ens ha estranyat després de veure la carta que ens ofereix, en la que trobem per exemple, entrants com aquests:

  • Tartar de tonyina, remolatxa amb tomàquet a la menta i oliva d'Aragó
  • Cranc de closca tova amb panko i romesco
  • Bombes de formatge Xiroi de la formatgeria la Xiquella
  • Albergínia a la flama amb vinagreta de tomàquets rostits i llamàntol blau semicurat
  • Cremós d'ametlles amb gambes de Roses i all negre

Com veiem, una carta variada i en la que hi ha una aposta clara pel producte local sense renunciar a les noves tendències culinàries ni a formes que ajudin a treure tot el suc als ingredients del plat. No en va, la col·lecció a TripAdvisor de comentaris positius que rep la carta és admirable: "Novament vam tornar a visitar aquest fantàstic restaurant que mai no defrauda. Excel·lent servei, ambient agradable i un menú ple de matisos i bones sensacions. Menció especial per a la taula de formatges i el celler."

castell2

Plat del Restaurant Castell de Peralada

Com plats principals, opcions tant per als que prefereixin carn com els que optin pel peix, amb plats com aquests:

  • Galteres de rap confitades amb pólvora de duc i pilpil de poma verda
  • Llamàntol del país amb menjar blanc de llima i corall, al seu suc anisat
  • Filet de vedella amb agredolç de pebrot choricero, laminat de patata i aire d'estragó
  • Lletó de raça ripollesa amb espinacs, passes i pinyons

Plats més que suggeridors i que ens faran gaudir com a nens d'aquesta visita del Castell de Peralada, on podem acabar el nostre àpat amb una varietat de postres que va des dels formatges artesans fins a pastissos casolans.

Una experiència única en un entorn idíl·lic, perfecte per als amants de la bona cuina.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)