Diverses vegades hem vist els encants que té la comarca catalana de la Cerdanya, i la seva localitat més important, Puigcerdà, no és menys. A més de pistes d'esquí, entorn natural perfecte per fer diverses activitats i més opcions, hem volgut veure els restaurants que ofereix la capital de la comarca de cara al turisme que arribarà aquest hivern, així que a TripAdvisor hem fet una ullada als restaurants més valorats, tant per a si estem allà allotjats com per si passarem un dia o unes hores a aquest preciós municipi.

Carns de gran qualitat a Puigcerdà

El restaurant més ben valorat és La Pampa, situat a prop de l'estació de tren de Puigcerdà, i en el que podem degustar cuina típicament llatinoamericana i de barbacoa, en un lloc ideal ja que la qualitat de les carns que trobem en el Pirineu català és molt alta. Aquest restaurant combina productes de proximitat catalans amb el millor de la manera de cuinar la carn argentina, una combinació que no pot fallar. A la seva carta, a més de molts talls de les millors carns del mercat, trobem elaboracions com les crestes, que molts destaquen positivament en els comentaris de TripAdvisor.

lapampa

Assortiment de La Pampa

El restaurant és interior, però té la zona exterior on és la barbacoa, en la qual es cuinen gran part dels plats que ofereix la carta. Els acompanyaments com les patates a la brasa o l'amanida no poden faltar si es tracta d'un restaurant argentí, que ja provoca comentaris com aquest: "Restaurant argentí top en tots els seus aspectes. Excel·lent tracte del personal, menjar boníssim, la carn i tot espectacular, bon preu. Molt recomanable."

La segona opció més ben valorada de Puigcerdà en TripAdvisor és La Cava Taverna, un cèntric restaurant de la localitat. En aquest lloc trobem una carta marcada per la cuina mediterrània i europea, i cada comensal es gasta de mitjana entre 15 i 45 euros. Ofereixen un menú degustació així com un menú setmanal, i fent una ullada a la carta de plats una mica, aquests són alguns dels quals més ens han cridat l'atenció:

  • Croquetes d'ànec Pequín
  • Degustació de formatges artesans
  • Foie micuit amb relish d'oliva kalamata i brioix torrat
  • Bocatín de calamars amb maionesa de llima i kétchup d'all negre

lacavagrande

Entrant a La Cava Taverna

Molta varietat en uns entrants del més suggeridors, una cosa que no sempre veiem als llocs de muntanya. I amb productes de proximitat i de gran qualitat, que també podem trobar al seu menú de migdia, que té un preu de 21 euros. Si mirem els plats principals, no es queden enrere, i aquestes són algunes de les propostes:

  • Steak tartar de vaca vella sobre tac de blat de moro cruixent, cremós de rovell i llima
  • Pop a la brasa amb papes "arrugàs", papada ibèrica i emulsió de pebre vermell de La Vera
  • Filet de cérvol sobre cremós de moniato, minipastanagues adobades i demi-glace
  • Pedrer a la brasa assaonada amb llima
  • Terrina de garrí amb codony de piquillo, oli de pebre vermell i julivert

Poc més que afegir, a aquests plats que aposten per una elaboració treballada i amb un producte de primera qualitat, una combinació que ens demostrarà els motius d'aquest segon lloc com el restaurant més ben valorat de la capital de la Cerdanyà.

Dues opcions semblants però amb els seus matisos, que heu de provar si us apassiona el menjar bé i esteu de visita al Pirineu català.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les opinions)