La gastronomia al llarg i ample del territori espanyol és més que bona. Des de les grans ciutats fins a pobles amagats. Conca no és l'excepció a això, i a TripAdvisor dels gairebé 200 restaurants que trobem a la ciutat, ens hem volgut fixar en un que ja està en la Guia Michelin catalogat com Bib Gourmand, una categoria que fa referència als millors restaurants en el que refereix a la relació qualitat-preu.

Cuina d'autor a Conca

olea2

Olea Comedor, a Conca

Parlem de l'Olea Comedor, un restaurant on la sinceritat està portada a un altre nivell, ja que aquí interpreten el fet de tenir la cuina a la vista com una demostració que... no tenen res a ocultar! El xef Eduardo Albiol, que planteja una cuina bastant personal i diferent, treballa sobre el receptari tradicional per actualitzar-lo amb detalls i productes d'altres tendències, per la qual cosa trobarem als seus plats tant trets mediterranis com asiàtics. El seu únic referent són els clients, per això estan molt atents a les seves reaccions i s'atreveixen amb gairebé tot esperant, finalment, el seu beneplàcit.

Un restaurant que es troba a Conca com diem, i que té una mitjana de preus per comensal entre 28 i 35 euros, la qual cosa és un preu assequible tenint en compte la categoria que té el lloc. Un restaurant del qual a més llegim opinions en TripAdvisor tan positives com aquesta: "Un local modern i amb encant. El personal sap atendre de molt grat i respecte. L'oferta de vins per copes és variada. Optem per les varietats blanc Riesling alemany i vins negres bobal de Ponce i tinta fina de Telmo Rodríguez. En com a la carta, el txangurro amb alvocat va ser un bon començament, potser una mica excessiva la quantitat del madur fruit verd; la causa de Lima amb pollastre i crostes molt saborosa. El millor, el secret ibèric amb espàrrecs blanquejats amb salsa de ceba caramel·litzada. Mereix una altra visita."

oleagrande

Plat de l'Olea Comedor

Una carta que podem consultar online, i que ens porta plats frescos com el tartar de tonyina o la taronja amb boqueró i oliva, així com un be amb cus cus o una papada amb cacauet i menta. Creacions que busquen la innovació i que fan de l'Olea Comedor una referència a Conca i a tot Castella la Mancha.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)