La ciutat gironina de Figueres té a TripAdvisor més de 170 restaurants entre els quals escollir per poder degustar la magnífica gastronomia que podem trobar a la localitat. Entre tota l'oferta de restauració que hi ha a Figueres ens hem fixat en el més ben valorat, que és el Restaurant El Pelegrí, especialitzat en cuina regional, espanyola i mediterrània. Un establiment amb una decoració cuidada fins al més mínim detall, que proporciona un ambient ideal per provar algun dels seus menús. I és que tenim menú diari, menú de cap de setmana i dia festiu, menú del xef i menú per a grups i empreses.

Cuina cuidada fins al mínim detall

pelegrigrande

Restaurant El Pelegrí a Figueres

A la carta, aquests són alguns dels entrants que podem trobar perquè ens fem una idea de la gastronomia que trobem al restaurant El Pelegrí:

  • Pa de vidre amb tomàquet i sorra d'oli d'oliva verge
  • Croquetes de foie-gras i boletus, recepta del xef, amb coixí de seguretat de patates i pipeta de salsa de foie
  • Anxoves de L'Escala amb pebrot escalivat sobre base de pa de vidre i gotes d'olivada negra
  • Tires de sípia cobertes en la seva tinta, cuetes de llagostins arrebossats amb panko, salsa kimchi i tonkatsu i cruixent de pa de gamba
  • Rotllets de carpaccio de pop de costa amb salsa de mullo picó vermell i cruixent de pa amb gust d'alls i ratlladura d'ametlles
  • Canelons d'ànec confitat amb poma caramel·litzada, escuma de beixamel a la trufa negra i núvols de parmesà amb cruixent de trufa

Com veiem, elaboracions molt treballades en un restaurant que cuida fins al més mínim detall en tot, la qual cosa li fa no només ser el més ben valorat a TripAdvisor, sinó tenir crítiques com aquest: "Un menú molt elaborat amb primer i segon plat i postres a l'altura de la guia Michelin. El personal és molt professional, atent i agradable. El restaurant és molt acollidor i amb unes excel·lents mesures anticovid."

pelegri2

Plat d'El Pelegrí

Carns i peixos com a plats principals en una carta que té opcions com les següents:

  • Espatlla de cabrit a la brasa amb quenelle de patata ratte morada, cruixent d'espàrrecs verds bladers, boletus saltejats i reducció de Pedro Ximénez
  • Filet de vedella del país amb escalopa de foie i reducció de vi negre de l'Empordà, oli de pinyons i xips de vegetals
  • Suprema de corbina a la sal, amb un toc exòtic i tartar d'alvocat
  • Arròs caldós de llamàntol canadenc (500 g), amb aigua de mar
  • Vieires a la planxa amb una base de tupinambo, cebes chalotas i sàlvia, saltat amb reducció de chardonnay.

Elaboracions cuidades tant en els primers com en els segons i les postres, on també trobem postres clàssics catalans i molt treballats, en un restaurant que molts destaquen per la seva bona relació qualitat-preu, i que és ja una referència a Figueres i en la gastronomia de l'Alt Emporda, terra de bona matèria primera, la qual cosa es plasma a la carta del Restaurant El Pelegrí.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)