La secció d'enfornats de Mercadona és una de les més freqüentades de la cadena de supermercats valenciana. I no és casualitat, ja que en aquesta zona de les botigues físiques de l'empresa de Juan Roig així com en la seva pàgina web es poden trobar productes de tota mena. Sobretot formats de pa. De motllo, sense gluten, integrals, d'olives negres, de pipes|llavors de carbassa, de nous, pites, amb massa mare, cruixents, de sis cereals vosaltres només de cereals com a espelta o sègol, d'oli... La llista és gairebé infinita.

Una sèrie d'opcions entre les quals Mercadona sol innovar amb nous tipus de pa. I no només dels que s'elaboren amb noves tècniques. També tenen pans d'aquests que es venen elaborant des de l'antiguitat. Per exemple, la fogassa, un pa que es consumeix des de fa segles a Espanya i a tot el món.

La fogassa es consumeix des de fa centenars d'anys

La fogassa és un pa que figura entre els més antics del món, i se solia elaborar per cada consumidor a casa seva, per a més tard portar-lo a un forn comú on s'enfornava per aconseguir la seva forma i textura final. A més, té una aroma i un sabor molt característics.

Un pa molt popular entre els nostres avantpassats perquè aconseguia mantenir-se en bones condicions durant molt temps. No és com els d'avui dia que es queden durs de bon començament.

Mig quilo de pa de fogassa costa 1,70 euros a Mercadona

La fogassa sol tenir un pes d'1 quilo i la seva forma acostuma a ser rodona. Al seu exterior té una rosta dura i fosca, mentre que al seu interior integra una molla blanca i esponjosa. I es consumeix en rodanxes. És perfecte per fer torrades o per consumir amb embotit. Un pa que ara també pots trobar a Mercadona.

Fogassa de sègol 50%
Fogassa de sègol 50% / Mercadona

La cadena de supermercats té al seu catàleg d'enfornats una fogassa elaborasa amb un 50% de farina de sègol i un 50% de farina de blat. Té un pes de 500 grams. I cada peça costa 1,70 euros, tant a les botigues físiques de Mercadona com en el seu pagina web.

Has de saber que la farina de sègol és un ingredient molt saludable. Conté molts nutrients i molta fibra, que ens ajuda en el nostre trànsit intestinal. Encara que has de tenir en compte que conté gluten, amb la qual cosa no és recomanable per a celíacs. No obstant això, és més sana que ha farina de blat convencional.