Per tots és conegut que la cuina basca és una de les més reputades no només a nivell nacional, sinó també a nivell internacional. No és per a menys tenint en compte els prestigiosos i particulars plats i elaboracions que trobem en una cuina que té com a millor arma la seva bona matèria primera i el bon tracte que li dona. Com a bon epicentre a Espanya, Madrid no podia ser menys a l'hora d'oferir-nos restaurants en els quals degustar la cuina típica basca, i trobem un gran nombre d'establiments on aquesta gastronomia serveix com a reclams perquè molts comensals de puguin apropar al País Basc sense moure's de Madrid. A TripAdvisor podem trobar tota l'oferta existent, i ens hem fixat en el més ben valorat.

Cuina basca d'alt nivell

sukalgrande

Pintxo de truita de patata del Sukaldea

Es tracta del Sukaldea Atotxa Madrid, situat a 600 metres del Passeig del Prat, i a tocar de l'Estació d'Atocha. Una taverna en la qual trobem cuina tradicional basca revolucionada per portar-la a una versió més moderna, amb especial focus en els clàssics pintxos bascos. Un restaurant en el qual trobem una carta amb no només pintxos, sinó també arrossos, peix, carn... tot el que podem imaginar de la cuina basca amb la millor qualitat. Per picar, algunes de les opcions del Sukaldea són aquestes:

  • Croquetes cremoses casolanes
  • Piruletes de formatge Idiazabal
  • Carpaccio de vedella en fajita
  • Gyozas de cua de toro
  • ous trencats amb pernil ibèric i rovell trufat
  • Calamars en tempura

sukal2

Plat del Sukaldea a Madrid

Clàssics plats però també alguns innovadors com les gyozas, que combinen una elaboració típica japonesa amb la millor cua de toro clàssic de la cuina basca i espanyola. Una cuina de la qual a TripAdvisor llegim comentaris com aquests: "El millor menjar que he provat de tot Madrid! Els biquinis de galtera de vedella són d'un altre món. El pastís de formatge deliciós. La resta de coses molt TOP. El meu lloc favorit de Madrid"

Per als que prefereixin començar amb uns pintxos, o simplement menjar pintxos durant tot el dinar o sopar, n'hi ha de carxofa, de foie, de truita de patata, d'hamburguesa, de bacallà... Moltes opcions perquè gaudim d'un clàssic. Però si el que busquem a la carta és un plat principal, aquestes són algunes de les opcions que tenim:

  • Txuleta de vaca (1kg aprox)
  • Galteres de vedella
  • Presa ibèrica trinxada
  • Calamarsons a la planxa
  • Bacallà en tempura

Carns i peixos perquè gaudim del restaurant de cuina basca a Madrid amb millor valoracions, i en un lloc tan freqüentat com Atocha. I com no, postres típiques del nord com el pastís de formatge per acabar amb el millor sabor de boca.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)