De la fantàstica gastronomia que trobem al nord d'Espanya, Astúries sens dubte és un lloc a tenir molt en compte. És per això que a TripAdvisor hem volgut posar especial atenció als més de 700 restaurants de la ciutat de Gijón, i n'hem conegut un, La Cacharrería, que ja és el segon amb millors valoracions de tota la ciutat. Amb una cuina que combina el regional, la gastronomia espanyola i la mediterrània, està conquerint els seus comensals, i podem llegir multitud de crítiques bones com aquesta: "Local amb gust, qualitat i presentació excel·lents. El cebiche amb toc picant era espectacular i el tataki de tonyina de primera. Lloc per repetir, a més els cambrers són molt amables"

Una referència culinària a Gijón

cachagrande

La Cacharrería a Gijón

A més en una ubicació perfecta en el centre de la ciutat de Gijón, amb prou feines a 400 metres de la Platja de San Lorenzo, amb el que és una parada gairebé obligada si visitem la ciutat.

Perquè ens fem una idea del que podem trobar, alguns dels entrants que hi ha a la seva carta són els següents:

  • Humus de fabes i remolatxa amb albergínia cruixent i mel
  • Amanida temperada de petxines variades amb vinagreta de fruits vermells
  • Verdures en tempura amb xarop de sidra i maionesa de curri
  • Medalló d'albergínia amb formatge de cabra, cruixent de cacauets i quètxup de litxis *
  • Tortos de blat de moro amb botifarró matachana, mango i katsuobushi

Com podem veure, entrants més que suggeridors en els que s'intenta sempre enquadrar sabors típics d'Astúries, com les fabes o la sidra. Tot això en una cuina que intenta portar-nos nous sabors que incorporen regularment buscant la conjugació de cuina tradicional local amb noves tendències i ingredients, sense perdre de vista el més important: sabor i qualitat.

cacha2

Plat de La Cacharrería, a Gijón

Com no podia ser de cap altra manera sent a Gijón, els plats principals poden ser tant peix com a carn, i alguns dels suggeriments que trobem són els següents:

  • Pop de la cantàbrica saltat amb puré de patata
  • Patacó de pintarroja amb salsa teriyaki, formatge ricotta i pesto vermell
  • Tataki de tonyina amb brunoise de tomàquet i pinya, ponzu i salsa kimchee
  • Tacs mexicans de lletó amb salsa massaman i ceba adobada en alfàbrega
  • Ploma de porc ibèric amb salsa de taronja
  • Pa bau de galtera ibèrica i chutney de mango
  • Tacs mexicans de ragoût de senglar amb alga wakame i salsa thai

Continuem veient a la seva carta innovació i regionalisme fusionat per portar-nos el millor de cada plat, en una combinació que com diem està deixant molt satisfets els que passen per La Cacharrería. A més, per acabar unes postres que no deixen d'estar a l'altura, com el pastís de formatge, el coulant de xocolata o pastís tatín.

Un restaurant a Gijón que ja és tota una referència gràcies a la seva elaborada carta no només de menjar sinó també de vins, i en el qual podem trobar una cuina única combinant el millor de molts llocs, des d'Astúries fins a països exòtics.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)