A la província de Lleida l'oferta gastronòmica és més que temptadora gràcies al molt que podem trobar en el referents a productes de la zona de qualitat. Productes com la carn, formatges, embotits, verdures... que combinat amb el ric de la cuina catalana i mediterrània fan que hàgim volgut conèixer els restaurants més ben valorats de la província per conèixer els referents. I el segon més ben valorat a TripAdvisor és el Restaurant Fogony, situat a Sort i amb una Estrella Michelin.

Cuina creativa, moderna i sostenible

fogonygrande

Restaurant Fogony, a Sort

En aquesta casa familiar, el nom de la qual recorda a l'efecte del vent que entra fred i humit pel Pirineu Catalans per tornar-se càlid i sec quan arriba a la comarca del Pallars Sobirà, defensen els valors del "Km 0". La xef Zaraida Cotonat, que avui cuina mà a mà amb el seu fill, proposa a través dels seus menús una cuina creativa que combina tradició, modernitat i sostenibilitat, ja que sempre exalta l'ús de productes de proximitat (pollastres de la Torre d'Erbull, truites de Tavascán, vedella "Bruneta" del Pirineu, be de raça "Xisqueta"...).

En el Fogony trobem dos menús diferents. Primer de Menú Confiança, que és un menú degustació per apreciar la cuina que porten fent des de fa 29 anys sense oblidar els productes de temporada. Inclou tres aperitius, quatre plats, dues postres i "petit fours" i el seu preu és de 80€ per persona.

fogony2

Plat de la carta del Fogony

D'altra banda tenim el Menú Km. 0 que té un preu de 45€ per persona. Un menú que combina els pilars de la cuina que ofereix el Fogony, i en el qual trobem alguns plats com aquest perquè tinguem una idea del que podem degustar:

  • Esqueixada de bacallà, cracker de llavors, espècies i olivada
  • Arrós de conill, ceps i costelles
  • Canelons de pollastre d'Erbull i ametlles d'Àger
  • Coca de farigola, pesto vermell, verdures i Tou dels Til.lers
  • Truita de Tavascan fumada, mini verdures escabetxades i reducció de vermut casolà

Entrants que com veiem es basen en els productes de la terra, en un restaurant del qual llegim comentaris a TripAdvisor com aquest: "Increïble, molt bona qualitat dels productes, t'ho expliquen tot amb molt detall i gaudeixen més ells veient-te menjar que el teu mateix provant els seus diferents plats. Es nota que els encanta el seu treball, local molt acollidor."

Com a plats principals, el Menú Km. 0 ens ofereix aquestes opcions:

  • Galtes de vedella Bruneta, xocolata a la pedra i carquinyolis
  • Be ecològic Xisqueta, iogurt, prunes i xarop d'avet
  • Paletes de conill confitades, allioli negat de tomàquet
  • Pit de gall del Penedès farcit de ceps, patates i ceballot

Qualitat per tots costats en en menú que ofereix diverses opcions quant a les postres per acabar de la millor manera en un restaurant referent a la província de Lleida i que ja té una Estrelles Sacsó.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)