Per tots és coneguda la gran cultura gastronòmica que podem trobar en un lloc com és el País Basc. No només quant al nacional i al bon producte de proximitat, sinó per ser un lloc on es valora la cuina internacional. Una d'elles, potser una de les més valorades internacionalment, com és la italiana, també té un lloc destacat en el panorama gastronòmic del País Basc.

L'italià que arrasa a prop del Guggenheim

leottagrande

Pinsa de Casa Leotta a Bilbao

A Bilbao, sense anar més lluny, el restaurant italià que a TripAdvisor té millor valoracions aposta per un producte clàssic com és la Pinsa Romana. A més, es tracta del tercer restaurant més ben valorat de la ciutat a nivell global, amb la qual cosa el Casa Leotta és tot un referent a la capital bilbaïna.

Ubicat tot just a 400 metres del Museu Guggenheim Bilbao ens ofereix una carta amb pinsas com aquestes:

  • Aiala: tomàquet, bufala, mozzarella i alfàbrega.
  • Riace: crema de carbassó, mozzarella, crema Leotta (picant), carbassó ratllat i capocollo.
  • Àfrica: tomàquet, mozzarella, carxofa rostida, pernil york, stracciatella i olives negres.
  • El capità: mozzarella, pecorino trufat, mortadella bolognesa i stracciatella.
  • Fidel: tomàquet, mozzarella, gorgonzola, sfilacci de vedella, parmigiano i ruca.
  • Chiara: mozzarella, ceba, carbassó, tomàquet sec, bolets i parmigiano.

Com veiem unes pinsas amb una varietat d'ingredients més que interessants, en la qual cosa és una elaboració casolana que està causant sensació a Bilbao: "Excel·lent atenció, el menú molt complet, ens van donar un aperitiu de formatge Taleggio deliciós i la Pinsa Liliana impressionant, súper recomanable per menjar ric i bona relació preu qualitat."

leotta2

Assortiment de pinsas a Casa Leotta

Quant als preus, les pinsas van des dels 9 fins als 16 euros, amb la qual cosa podem ubicar el restaurant en un rang de preus moderats. La carta la completen amb algunes elaboracions italianes com a entrants o amanides, per exemple aquests suggeriments:

  • Carpaccio de vedelles amb tomàquet cherry, escames de parmigiano i focaccia.
  • Taula de formatges italians amb focaccia.
  • Amanida de burrata amb trufa i focaccia.
  • Taula d'embotits típics italians amb focaccia.
  • Parmigiana siciliana d'albergínia i focaccia.

Diversos plats per completar una carta que a Bilbao està fent furor, gràcies a un producte regional com és la pinsa romana, però sense renunciar a altres plats clàssics d'una gastronomia tan estimada com la italiana.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)