Andorra es nodreix de milers de turistes durant els mesos d'hivern. Tant aquells que busquen practicar esports d'hivern com els que volen simplement gaudir de la naturalesa tenen el seu lloc al petit país del Pirineu, i és per això que hem volgut conèixer el restaurant millor valorat d'Andorra a TripAdvisor, que està ubicat a la localitat d'Encamp.

Cuina mediterrània al cor d'Andorra

En un restaurant de cuina mediterrània i espanyola, es tracta del Borda Vella. És un restaurant petit, situat en una borda típica andorrana del segle XVII, on s'ofereixen plats tradicionals d'una manera innovadora, amb un toc d'originalitat i amb productes d'alta qualitat. El resultat de combinar matèries primeres d'alta qualitat i la seva atenció personalitzada permeten viure una experiència culinària única en un entorn tradicional i captivador a Andorra.

bordagrande

Borda Vella a Andorra

A la Borda Vella ens presenten una proposta suggeridora i divertida amb una carta que mostra l'originalitat del seu saber fer, i amb una oferta de plats perquè puguin ser compartits entre tots els comensals per al dinar o el sopar.

El celler ofereix una carta de més de dues-centes referències de diverses denominacions d'origen a uns preus absolutament raonables.

Com entrants a la carta de menjar, algunes de les opcions que podem demanar són aquestes:

  • Foie mi-cuit natural casolà amb sal i pebre
  • Carpaccio de filet de vaca vella farcit de foie, oli de trufa i parmesà
  • Carpaccio de magret d'ànec amb núvol de foie i sorbet de gerd i farigola
  • Espàrrecs blancs amb gelat d'espàrrec verd a la brasa i freses de garota
  • Caprese en textures: gelat AOVE de tomàquet cherry madur, burrata de bufala italiana, sorbet d'alfàbrega amb llimona, pesto i oliva de Kalamata

borda2

Plat de la Borda Vella a Andorra

Com veiem, una carta variada, que ja està provocant molt bones crítiques a TripAdvisor, com aquesta que podem llegir: "Imprescindible restaurant. Bona matèria i més ben tractada. Bon ambient, excel·lent servei. Bons consells i descripcions. Bona relació qualitat-preu. Hem anat un parell de vegades, i sempre intentem repetir. 100% recomanable i imprescindible visita gastronòmica a Andorra."

Com a plats principals, malgrat que Andorra és coneguda per la seva bona matèria primera en carns, trobem tant peixos com carns, amb propostes com les següents:

  • Tártar de filet de cérvol amb foie mi-cuit i escuma de mostassa anglesa
  • Espatlla de be amb cruixent de blat, mongeta blanca i cansalada viada
  • Llamàntol natural sencer amb ou de granja bio, patates fregides, ratlladura de xoriço picant i fils de chili
  • Filet de vaca vella amb salsa de foie i oli de trufa blanca
  • Tártar de tonyina, soja i poma amb crema d'alvocat

Propostes ideals per tenir una bona experiència gastronòmica a Andorra, que podrem acabar amb alguna de les diferents postres que ens ofereixen, en un restaurant que està arrasant i que estem segurs que aquest hivern tornarà a ser un punt de trobada dels amants de la bona gastronomia.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)