Poc fa falta que parlem de la qualitat gastronòmica que trobem a Galícia: marisc, carn, va venir... Una terra amb una matèria primera exquisida, i que tracta els productes com en pocs llocs. A més, els preus solen ser molt ajustats, amb la qual cosa és un lloc ideal per als amants de la gastronomia.

Excel·lent producte al millor preu

Ens hem volgut aturar a A Coruña, per conèixer de primera mà si als restaurants catalogats com a 'barats' també es pot menjar tan bé. I sens dubte que venen ganes de provar-los.

La que encapçala el rànquing és el Mesón os Trasnos, situat a prop del Parc de Santa Margarita. En aquest lloc trobem menús de tota la vida, a uns preus la veritat que molt reduïts, i entre alguns dels plats que podem provar destaquen els pebrots farcits, tripes, fabada, bacallà a la portuguesa... Això quant al menú, perquè si escollim menjar a la carta el marisc ja passa a ser el protagonista principal, tenint opcions com els calamars, el clàssic pop a la gallega o altres delícies que ja estan arrasant en comentaris si mirem la plataforma TripAdvisor: "Vam anar a sopar i demanem pop i croquetes de cecina i bacallà, feia molt temps que no menjàvem un pop tan bo, molt sabor i es desfeia a la boca, igual com la patata. Les croquetes impressionants, a mi personalment les de bacallà em van semblar una exquisitat i a la meva parella les de cecina. Tant ens va agradar que l'últim dia vam tornar abans de tornar de viatge a casa, vam tornar a demanar pop i croquetes, aquesta vegada les croquetes de pernil i pollastre, vam poder comprovar que totes són increïbles."

meson us trasnos

Mesón os Trasnos

Com veiem, menjada propietària amb productes locals, una cosa que poques vegades pot fallar, i menys tractant-se de Galícia.

En segon lloc del rànquing per menjar de forma econòmica trobem el restaurant A Pulpeira Rompeolas, a la zona de Riazor i a escassos metres del mar.

escullera gran

A Pulpeira Rompeolas

Hem volgut veure la seva carta online, i evidentment el pop és el gran protagonista: pop amb cachelos, pop a feira, pop a grella amb cachelos o cassola de pop i llagostins amb patates forneres... Només ens hem de preocupar d'escollir com ens agrada més el pop, perquè les opcions són variada i el resultat reeixit, com veiem en molts comentaris de TripAdvisor que ja destaquen el bon producte que serveixen en aquest restaurant: "Vam demanar pop que estava molt tendre i molt bo amb pebre vermell dolç i una mica de picant. Unes petxines variades (espectaculars) amb llima i ceba morada. Uns calamarsons fregits amb una base de patates fregides casolanes molt bones. De postres vam demanar un pastís de formatge que estava exquisit, molt cremós i amb base de galeta."

pulpeira

Una de les moltes varietats de pop en l'A Pulpeira Rompeolas

Així que aquest lloc si ens apassiona el pop ha de ser en la nostra llista, encara que també trobem bacallà, petxines variades, filet de vaca gallega... Tot el millor d'una terra molt rica en matèria primera i al millor preu.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)