El nord d'Espanya és una destinació ideal per als amants de les bones menges. I més si cap encara durant els mesos freds, en els quals poques coses venen més de gust que un bon guisat o un bon plat calent amb els millors productes de proximitat. A Torrelavega, hem vist que el restaurant que arrasa a TripAdvisor ens ofereix cuina espanyola, i hem volgut saber més per tenir-ho al cap en les nostres escapades al nord del país.

Cuina de qualitat i proximitat

Es tracta del restaurant El Pericote de Tanos, un restaurant jove especialitzat en la carn de boví gran. Gràcies a una estreta relació familiar amb la ramaderia càntabra, han aconseguit situar-se com a referent en la selecció de les millors carns, i hem volgut veure la seva carta per veure com ho reflecteixen al plat.

pericotegrande

El Pericote de Tanos

Com a entrants, podem trobar per exemple les següents opcions:

  • Pedrers cuinats amb bolets i vermut Pericote
  • Pedrers de boví arrebossats
  • Croquetes de vaca vella i bou
  • Tripes de vaca vella amb potes, morro i ou escumat
  • Embotit de llom de vaca vella o bou
  • Pop a la gallega fregit amb patates al pobre i xoriço de bou
  • Tartar de vaca pinta amb gingebre i whisky fumat
  • Foie a la planxa amb confitura de figues i ou escumat
  • Amanida de cecina amb fruita seca i formatge d'ovella de Liébana

Molt on escollir, però com ja veiem als entrants, les opcions són moltes i molt variades, sempre apostant pel producte de qualitat i de proximitat com a protagonista als seus plats.

No són una excepció els segons que podem trobar, amb opcions com aquestes:

  • Filet de vaca amb patates i pebrots
  • Galteres de vaca pinta estofades al vi de Liébana
  • Costella de llom alt de vaca vella
  • 300 o 600 grams de llom de vaca (entrecot) amb patates i pebrots.

pericote2

Producte de l'El Pericote de Tanos

A més, algunes opcions de peixos per als quals gaudeixin més amb això:

  • Peix del dia segons el mercat
  • Bacallà rostit amb hortalisses i alfàbrega

Una sèrie d'opcions més que desitjables en El Pericote de Tanos, que les podem completar amb alguna de les postres de la seva carta:

  • Pastís de formatge enfornat
  • Pasta de full de canyella amb dolç de llet i gelat de vainilla
  • Macedònia de temporada amb vodka Siderit i gelat de iogurt
  • Torrada de sobao pasiego amb gelat de vainilla
  • Suflé de xocolata amb gelat de nata

Des de l'inici fins al final, la carta del restaurant ens mostra decididament com de molt que aposten pel producte càntabre, deixant la seva empremta en la gran majoria de plats que ens ofereixen. Un dels motius pels quals ha arribat a ser a TripAdvisor el restaurant més ben valorat a Torrelavega, amb comentaris com aquest: "El cap de setmana passat vam anar a sopar allà per segona vegada, ja vam tenir bon record la primera, per això vam tornar. Demanem filet com la vegada anterior i era espectacular, molt saborós amb diferents tipus de sal, i la guarnició també."

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)