Llocs com Galícia són ideals per provar el menjar tant regional com nacional, en aquest cas la gastronomia gallega i l'espanyola en general. En una de les ciutats més importants, Pontevedra, ens ha sorprès veure'n com el restaurant més ben valorat a TripAdvisor és un d'especialitzat en cuina marroquina, de la qual cosa ja podem deduir que les seves preparacions voregen l'excel·lència.

Un restaurant en el centre històric de Pontevedra

dukelagrande

Dükela, cuina marroquina a Pontevedra

Es tracta del restaurant Dükela, ubicat en el centre de la ciutat de Pontevedra, un lloc ideal si estem coneixent la ciutat i volem menjar una mica diferents a la gastronomia més típica de Galícia. Com diem, dels més de 250 restaurants que hi ha valorats a Pontevedra ja és el més ben valorat de la ciutat en TripAdvisor, i d'ell hem pogut llegir comentaris tan positius com aquest: "Dükela va resultar ser una agradable sorpresa en el centre històric de Pontevedra. Si voleu escapar-vos del menjar tradicional gallec i espanyol (que és per tot arreu) i descobrir sabors nous, aquest és el lloc indicat. Menjar tradicional marroquí en un entorn molt cuidat. Les elaboracions fetes amb cura i una presentació fantàstica, més enllà del sabor (que és impressionant). Valorem de manera molt positiva el tracte de la cambrera i els empleats de la cuina, explicant els diferents plats i el seu perquè. Relació quantitat, qualitat i preu, no és en absolut car. Repetirem sense dubtar."

Hem volgut fer una ullada una mica a la carta, i aquests són alguns dels plats que hem vist i que més ens han cridat l'atenció:

  • ZAALOUK (Caviar d'Albergínia): Guisat d'Albergínia especiada i Tomàquet Natural acompanyat de tres salses diferents.
  • FALÀFEL: Mandonguilles de pasta de cigró especiat acompanyades de tomàquets cherry macerats i maionesa d'albercoc i oliva negra.
  • HARIRA: Sopa tradicional marroquina de textura espessa i molt saborosa. Forma part del patrimoni culinari del Marroc i és un plat que durant el Ramadà trenca el dejuni al capvespre. Està elaborada amb Fideus, Llenties i Cigrons.
  • CHORBA DIAL EADAS: Típica sopa de llenties vermelles marroquina amb ceba, all, pastanaga i tomàquet, de textura cremosa i amb suau contrast dolç/salat amb toc a la llimona.
  • BASTELA DE POLLASTRE: Cruixent massa tall omple amb contrast dolç/salat, farcida de pollastre marcat en oli d'oliva i guisat amb ceba i espècies amb ou remenat en la reducció de la salsa del guisat. Acompanyat de pebrot verd i ametlla al toc de sucre i canyella.

dukela2

Dükela, cuina marroquina a Pontevedra

Propostes adaptades a molts gustos, i que són perfectes per conèixer de prop la gastronomia marroquina, amb plats típics que a més podem compartir amb la resta de comensals. Un altre dels aspectes pel qual es coneix el menjar marroquí amb les postres, i en el Dükela en podem trobar alguns com aquests:

  • SEFA: Fideus dolços amb cacauet i canyella.
  • BAGHRIR: Massa estil Crepe Airejada amb cobertura de Mel o Xocolata.
  • Assortiment típic de pastes marroquines

Un restaurant que ja s'està enamorant a molts dels quals paren a menjar en ell, i que ens apropa una mica a un país amb tant per oferir com el Marroc.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)