La cuina fusió és alguna cosa que cada vegada veiem més en molts punts de la nostra geografia, i una cosa que estem segurs que continuarem veient, ja que si cada gastronomia és un món i una explosió de sabors amb diferents matisos, no ens volem imaginar el que suposen diferents gastronomies unides. Una opció per descobrir aquest tipus de restaurants la tenim a Alacant, i a més és el restaurant més ben valorat en la comunitat de TripAdvisor.

Matisos grecs i mexicans en una carta mediterrània

Es tracta del Steki Restaurante, situat en ple nucli antic Alacant, a penes a 400 metres del Castell de Santa Bárbara. A la seva carta trobem gastronomia mediterrània amb matisos a la seva carta tant de la gastronomia mexicana com de la grega, la qual cosa ens ha cridat molt l'atenció. Tanmateix, pel que veiem en les valoracions està sent acollit de molt bon grat, i hem volgut veure alguns dels comentaris a TripAdvisor per veure què destaca la gent: "Vam ser amb les expectatives bastant altes i, encara així, el sopar les va superar. Cuina fusió de molt alta qualitat i amb un rang de preus bastant ajustat. El local és petit i acollidor per la qual cosa convé reservar amb temps. Els cambrers i el servei de 10, ens ho van explicar tot d'una manera molt clara i el temps d'espera entre cada plat va ser perfecte (ni massa lents, ni massa precipitats) . A més, ens van recomanar altres restaurants d'aquest estil per la província. Repetirem segur!."

stekiii

Plat del Steki a Alacant

El seu rang de preus per comensal està situat entre els 30 i els 50 euros per comensal. Steki, punt de trobada en grec, uneix productes mexicans, grecs i mediterranis amb una elaboració cuidada i única. El restaurant ofereix una decoració on premia la calidesa, la fusta i l'originalitat, s'ha constituït en un referent gastronòmic en el poc temps que porta la seva etapa.

Per als més curiosos, hem volgut fer una ullada una mica a la carta, i aquests són alguns dels plats que podem trobar en ella:

  • Mousse de formatge fumat amb salmorejo de tomàquet verd
  • Tac de tinga amb alvocat i xili chipotle
  • Aguachile d'emperador, coco i gambusín
  • Ànec, flor de carbassó, chalotas i tàperes
  • Galtera amb puré de mongetes blanques, xili guajillo i rabanitos
  • Presa ibèrica de gla, mola, moniato i sèsam

steki2

Plat del Steki a Alacant

Com veiem, una carta en la qual prioritza la fusió, sempre amb ingredients de qualitat perquè el resultat sigui el millor possible. Una cosa que també veiem a les seves postres, entre les quals en podem demanar alguns d'aquests:

  • Torró, iogurt i carbassa
  • Torrada de menta, llimona i rom
  • Pastís de Xocolata, blat de moro, cacauet i tequila

Tots els plats estan pensats per ser compartits, una cosa ideal per gaudir d'un restaurant molt particular amb les persones que volem.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)