Espanya és un dels països on més cafè es consumeix cada any. I encara que són molts i moltes els qui opten en l'actualitat per les típiques cafeteres de càpsules que permeten preparar un cafè a l'instant i amb només prémer un botó, encara queden un bon nombre d'adeptes que prefereixen continuar utilitzant les cafeteres a pressió tradicionals.

En aquest sentit, molts amants del cafè consideren que no hi ha res com un cafè natural en gra molt i preparat amb aquest tipus de cafeteres. I que encara que les de càpsules també ofereixen una gran varietat de sabors i tipus, les varietats de cafè en gra de tota la vida no es queden enrere. En l'actualitat es poden obtenir varietats arribades de moltes parts del món. A més, és més econòmic preparar un cafè en una cafetera a pressió que els cafès de càpsules.

El cafè que arrasa en el Club del Gurmet d'El Corte Inglés prové de Black Mountain de Panamá

Així mateix, existeix la creença que el millor cafè ve de Colòmbia. I és cert que el país sud-americà és un dels especialistes en la matèria. Però també ho és que hi ha altres països que també produeixen cafès d'altíssima qualitat.

Per exemple, el que actualment és el més venut a la secció del Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés. Un cafè que no ve de Colòmbia, sinó de les Black Mountain de Panamá. Es tracta del Cafè en gra Barú Black Mountain Panamá.

Cafè en gra Barú Black Mountain Panamá
Cafè en gra Barú Black Mountain Panamá / El Corte Inglés

Ja saps que en aquesta secció de la cadena de grans magatzems solen oferir els millors productes culinaris. I ja que Espanya és un dels grans consumidors de cafè, les millors varietats d'aquest producte no podien faltar en la seva llista de propostes.

Conreat a grans altures i recollit i torrat artesanalment

Aquest cafè que se situa com el més venut de la secció del Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés és de la varietat Caturra. I està torrat a mà, seguint processos controlats i cuidats. "Torrar aquest cafè ens plena d'orgull ja que conreem a la nostra pròpia finca de Panamà", apunta el fabricant.

Aquest cafè ha estat conreat a grans altures en terrenys fèrtils limítrofs amb la selva tropical. Segons el productor, es recull a mà amb l'ajuda de diverses famílies indígenes d'ètnia Ngobe. I tot això resulta en un cafè dolç i aromàtic, amb gust de "xocolata, pera i xarop d'auró".

Un cafè que podràs provar comprant-lo a la secció del Club del Gurmet del web El Corte Inglés. Ve en envasos de 340 grams, el que et donarà per a nombroses dosis. I el preu de cada bossa és de 12,75 euros.