Entre l'oferta gastronòmica que trobem a Sevilla, ens hem fixat a TripAdvisor en els diversos restaurants amb estrella Michelin de la ciutat. N'hi ha un que avui dia compta amb una estrella Michelin i està especialitzat amb cuina andalusa contemporània, l'Abantal. El xef al capdavant, Julio Fernández, pilota tot el que aquí s'esdevé amb el clar objectiu de traslladar els tradicionals gustos andalusos de les avantguardes gastronòmiques, respectant sempre l'autenticitat dels productes locals i la seva estacionalitat. La proposta, centrada en dos menús degustació, veu la llum amb especial proximitat a la "taula del xef", un espai a què només s'accedeix sota reserva i que surt a la impol·luta cuina per mostrar la tasca que amaga cada plat.

Cuina andalusa de vanguarda

abantal2

Abantal, a Sevilla

Sabor, creativitat, textura i presentació condensen l'essència de la seva proposta gastronòmica, de la qual llegim a TripAdvisor algunes valoracions com aquestes: "Demanem el Gran Menú degustació, i des del primer plat ja van posar el llistó molt alt. L'amaniment de pebrots rostits amb ventresca de tonyina és ideal, però és que el socarrat d'arròs, l'ànec, el carrabiner o el pa de pessic de pinya també sobresurten d'un menú que no decau des del primer a l'últim plat. El staff molt professional. Absolutament, recomanable."

Dinàmics, creatius, frescos... Els menús degustació d'Abantal es dissenyen diàriament i en ells els productes de temporada, al costat de la seva elevada qualitat, sempre tenen un espai reservat. Per al Gran Menú Desgustació Abantal la proposta és de 12 elaboracions. Com a alternativa sempre disponible, la de maridar aquest viatge amb 6 harmonies acuradament seleccionades. Sense maridatge el cost és de 100€, mentre que amb maridatge el preu és de 145€.

abantalgrande

Plat de l'Abantal a Sevilla

D'altra banda també tenim el Menú Degustació, de 9 parades al camí. A ell se suma l'opció de maridatge amb 5 harmonies seleccionades per les nostres sommeliers. En aquest cas el preu és de 80€ sense maridatge i 115€ amb maridatge.

Perquè ens fem una idea del que podem trobar en l'Abantal, aquests són alguns dels seus plats:

  • Guisat mariner de llagostins, rap fumat i microalgues
  • Ostra, cremós de blat de moro i anet, poma i anacard
  • Facera de tonyina vermella Gadira amb ceba, apionabo i cereals
  • "Oreig" d'ibèric i ruibarbre amb ametlles i llima-menta
  • Carrabiner al vapor, bulgur saltejat i tomàquet
  • Garrí desossat, carbassa rostida i xirivia
  • Bacallà amb guisat de la seva pell i cigrons
  • Pintada sobre bolets, verdures i el seu suc

Uns plats molt elaborats com veiem, i dos menús per escollir però amb la seguretat que tindrem una experiència única descobrint la cuina andalusa d'avantguarda.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)