Fa anys que la gastronomia japonesa ja fa parlar a Espanya i al món sencer. A les principals ciutats espanyoles l'oferta de restaurants japonesos és molt àmplia, i és que som molts els amants d'aquesta cuina que aposta pel producte de qualitat i ben acompanyat, amb una elaboració delicada.

Ens hem fixat en els restaurants japonesos que hi ha a Madrid, en concret en els més ben valorats que apareixen a TripAdvisor.

Dos restaurants molt cèntrics

El més ben valorat és el restaurant Sakale, situat a prop de la Gran Via madrilenya, és a dir en una ubicació més que cèntrica.

No només tenim menjar japonès, sinó que també trobem altres plats internacionals, especialment asiàtics, així que hem volgut veure la carta i saber què ens ofereixen a Sakale.

En l'apartat d'entrants tenim des de coquitos fins a mini pizzes de sushi, un format innovador i que molts estan provant per veure el resultat d'aquesta fusió, que no està decebent. A més, clàssics com les gyozas no poden faltar als entrants, ja siguin de carn, peix, o vegetals.

sakale2

Plat de la carta en el Sakale

Als plats principals hi ha una cosa que ens ha cridat l'atenció, i és que també trobem fajitas mexicanes per als que tinguin antull d'un altre tipus de menjar internacional, però si ens anem a l'apartat asiàtic, els poke bowl, el pad thai, o els diferents tipus d'arrossos poden ser una gran elecció.

Quant al sushi, la varietat és més que generosa, trobant peces de moniato, tonyina, cranc o mango... Tot això evidentment podent jugar amb diferents tipus de salses, formes i combinacions, amb el que sempre trobarem el sushi perfecte per a nosaltres.

sakalegrande

Degustació en el Sakale

Com a colofó, una generosa carta de postres i cocktails poden posar el punt final a una experiència gastronòmica que ja està arrasant a Madrid.

El segon restaurant de menjar japonès més ben valorat en TripAdvisor és el Sto Globo Sushi Room, també molt cèntric i tot just a 500 metres de la plaça Colom. Hem llegit comentaris sobre el restaurant com aquest en TripAdvisor: "Demanem el menú degustació i encertem. Qualitat, varietat i a més tot boníssim. Em quedo amb les gyozas, els niguiris de salmó i el tartar però tot era espectacular".

Així que hem fet un cop d'ull a la carta, i des dels entrants fins a les postres ens ha semblat més que desitjable. Com entrants les gyozas d'ànec amb gingebre són originals i una molt bona forma de començar el teu àpat, encara que el mix d'algues amb vieira no es queda enrere.

sto

Sto Globo Sushi Room

Tenen diversos tipus de nigiris, com el de vieira torrada, el d'ou de guatlla o el de salmó flamejat amb llima. Com veiem, el sushi de sempre però amb una ració extra d'innovació per a aquells que ja coneguin la cuina japonesa i vulguin explorar nous sabors.

La secció de tartares i sashimis no es queda enrere, i és que en podem provar des d'un tartar de salmó mostassa fins a un de peix mantega, o si som indecisos, optar per un plat de sashimi variat.

Com veiem, dos restaurants que ofereixen molt i bo en el centre de Madrid, i que si som addictes al menjar japonès, han de ser en la nostra llista de favorits.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)