El pallasso Jordi Pesarrodona presenta aquests dies el llibre Una qüestió de nassos, fruit de l’experiència que, a partir del 2017, li ha suposat un procés judicial abastament conegut. Pesarrodona detalla com des d’aquell moment, una senzilla acció de protesta i una fotografia acaba esdevenint un calvari judicial. Segons ell, es tracta d’una “manipulació volguda” d’una imatge, que la judicatura espanyola i els poders de l’Estat empren per acusar-lo de delictes d’odi. Tanmateix, el llibre, publicat per Efadós, li serveix com a recull històric de com els pallassos i ell mateix han treballat, aquí i arreu per la pau.

“Un nas de pallasso no és mai una arma de guerra, si no un instrument de pau”, assenyala Pesarrodona. Paral·lelament explica les dificultats que té el sector per a sortir-se’n aquest estiu després de la pandèmia. “És frustrant” comenta, no poder fer les actuacions planejades i creu que cal fer tots els esforços per superar una situació contrària com aquesta, tot i que sap que el món dels pallassos, el circ i l’actuació en general, està acostumat a treballar amb la precarietat.

El llibre Una qüestió de nassos, tot i que va sortir durant el confinament, es presentarà aquests propers dies en el marc del Dia del llibre i la rosa, marcat el 23 d’abril. Finalment, Jordi Pesarrodona defensa la detecció jove del talent com a element necessari per a la creació artística al país.