Nova condemna per l'1-O. L'exregidor i pallasso Jordi Pesarrodona ha estat condemnat a 14 mesos d'inhabilitació per un delicte de desobediència per haver organitzat el referèndum a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. Pesarrodona haurà de pagar, a més, una multa de 2.100 euros i les costes processals.

L'exregidor, que va ser jutjat el passat dia 21, va assegurar davant del titular del jutjat penal número 2 de Manresa que no va participar en l'organització de la votació, sinó que hi era com un ciutadà més.

La pena imposada pel magistrat és inferior a la petició de la Fiscalia, que demanava 24 mesos d'inhabilitació per exercir un càrrec públic per a Pesarrodona.

 

El dia del judici el també pallasso, just abans d'accedir als jutjats, va destacar que tot es tractava d'una "persecució" amb la intenció de "desactivar el procés".

"Estan condemnant tot un poble"

Pesarrodona ha valorat que la seva sentència és "una bestiesa", en unes declaracions que ha fet a l'ACN des de la plaça Sant Jaume, on ha anat a manifestar-se coincidint també amb la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.  "Si em condemnen a mi, també han de condemnar a qualsevol càrrec públic, funcionari o regidor que va votar l'1-O; estan condemnant tot un poble", ha denunciat.

 

A més, ha indicat que, de moment, encara no ha rebut la interlocutòria i, per tant, no sap "com s'argumenta" la condemna. Ara bé, ha advertit que li "plantarà cara", ja que presentarà un recurs "a les instàncies que calgui".