Si ja resulta complicat quedar amb tota la colla d’amics i trobar el dia i l’hora per ajuntar-se tots plegats, encara ho és més trobar aquell indret o local que aplegui aquella oferta que a tothom li encaixi, ja sigui per gustos o per preferències alimentàries. Per això ara, al centre de la capital catalana, en una cantonada de la Plaça Reial, hi ha un local que ofereix una carta immillorable, única i oberta a tothom; green·co. “Aquí oferim un menú flexivegetarià, fet a base d’un producte ecològic, de proximitat i saludable”, apunta una de les responsables del local que, després d’uns anys de pandèmia, s’ha renovat per oferir una proposta atractiva i suggerent per a un públic local i turista que visita per primera vegada la ciutat.

green·co es troba a la Plaça Reial de Barcelona 

La corresponsable assegura que el local és fruit de la transformació alimentària que va adquirir fa uns anys en prendre uns hàbits més saludables, fet que ara vol apropar a tothom a través de la carta que han dissenyat i pensat juntament amb el seu marit. “Amb la cuina saludable que oferim, eliminem tots aquells productes que ja venen fets, treballant amb la verdura ecològica del productor que tenim a Malgrat de mar, evitant els processats o refinats”, explica. Amb l’afegit de la seva bona localització, que t’ofereix l’opció de gaudir d’una àmplia terrassa a la mateixa Plaça Reial o a l’interior, gaudint de l’aire acondicionat en aquesta època de l’any on a Barcelona hi abunda la xafogor.  

Més del 90% dels productes de green·co són ecològics i de proximitat, sense farines ni sucres refinats

Green·co

Les amanides amb verduretes de temporada i els sucs antioxidants i depuratius són elements essencials de la carta de green·co

La carta i el menú que ofereix green·co és una aposta per l’equilibri entre la salut de les persones i la sostenibilitat del planeta. “Per això, més que un restaurant volem ser la inspiració i motivació pels nostres clients cap a un estil de vida més saludable i natural”, consideren els seus propietaris, que confien plenament amb la pro activitat dels seus plats, tenint present el repte de remoure consciències i obrir gana amb tots ells.

Productes de temporada adaptats a l’estacionalitat

Justament per procurar establir el vincle entre la salut i la sostenibilitat del planeta, des de green·co es treballa únicament amb productes de temporada. Això vol dir que la carta que s’ofereix a la primavera o bé a l’estiu, quan abunden els enciams, els tomàquets, carabassons, albergínies o remolatxes, entre d’altres, no serà la mateixa que trobarem a la tardor, quan abunden les carabasses i els moniatos o a l’hivern, quan predominen les carxofes, les bledes, els espinacs o les cols. “Canviem la carta 4 vegades l’any en funció de la temporada, obtenint tota la fruita i la verdura del nostre productor ecològic”, detalla la responsable, orgullosa mentre observa com descarrega una caixa de patates ecològiques sobre la barra del restaurant.

Opcions per a tots els gustos; vegetarians, vegans, sense gluten, dietes paleo i keto

Imatge 2

La burrata és un dels plats per excel·lència que agraden més als clients del local 

Un menú per a tots els gustos

Green·co ofereix una carta completa adaptada a tothom, d’aquí que el converteixi en l’indret ideal per fer aquell àpat amb els companys de feina, el sopar amb els amics de dissabte a la nit o el dinar familiar de diumenge al migdia, amb les portes obertes cada dia de l’any. Entre els plats que se’n destaquen, trobem la burrata de búfala; la paella de la casa amb verdures de temporada; la paella de costella de porc o l’hamburguesa de salmó salvatge, que segons els responsables agrada, i molt!

Prohibits els processats i els refinats a la cuina de green·co

“La cocció és un element clau a l’hora de consolidar la qualitat del producte”, afirma la responsable, qui assegura que vetllen per oferir una cuina de qualitat i saludable per a tothom. Des de green·co només fregeixen amb oli d'oliva verge, treballant amb aliments raw i d’elaboració pròpia, per assegurar al màxim que les propietats nutricionals de cada producte arribin a la boca de tots els clients que passin per les seves taules.

paella green co2

Les paelles són el plat estrella de green·co, un producte treballat i deliciós pel paladar 

D’aquesta forma, s’aconsegueix arribar a tothom, gaudint d’un moment de calma i de tranquil·litat per seguir gaudint de la ciutat o per retrobar-nos amb aquells sers estimats, trobant-se enmig de l’oasi de la ciutat.