El teu cos obté diferents tipus de greix dels aliments, els quals són necessaris per a l'organisme, tanmateix, quan algun d'aquests s'eleva massa resulta nociu, aquest és el cas dels triglicèrids. Aquests són els tipus de greix més comuns, segons esmenta MedLine Plus, i són alliberats quan el nostre cos requereix energia.

Tanmateix, quan els nivells augmenten es deu al sobrepès, fumar o beure alcohol en excés, diabetis tipus 2 mal controlada, entre d'altres. L'alimentació juga un paper crucial en el control dels nivells de triglicèrids.

Hi ha aliments que hem d'evitar per tenir nivells correctes de triglicèrids

Els següents aliments poden elevar els triglicèrids. Tingues-ho en compte i modera'n el seu consum.

trigliceridos

Triglicèrids al cos

Begudes endolcides i alcohol
Els refrescos, sucs, tes, aigües de fruita, begudes per a esportistes i alcohòliques poden ser part d'aquesta pujada de triglicèrids.

Endolcidors en els aliments
També es recomana fer poc ús de la mel, sucre de taula, tant el blanc com el morè, melmelades, xocolates, i dolços. Aquests endolcidors en excés ens crearan problemes de salut, amb la qual cosa moderar-los és bàsic per mantenir uns nivells de triglicèrids correctes.

Carbohidrats
L'excés de carbohidrats podria ser perjudicial, per això es recomana un consum moderat de truita, arròs, torrades, pa, pasta, mongeta, fava, cigrons, llet, iogurt i de fruita.

Aliments processats
En general cal anar amb compte amb els aliments processats ja que poden ser dolents per a la nostra salut, com el pa de caixa, sucre baix en calories, muffins i pastissets. És important que també moderis el consum de greixos saturats d'origen animal i aliments fregits.

Recorda que la clau d'una bona alimentació és el balanç, procura portar una dieta rica en aliments saludables i deixa els capricis per a de tant en tant. A més, complementa la teva alimentació amb exercici regular.

Fregits

Els aliments fregits, especialment aquells que han estat preparats en oli de gira-sol o blat de moro, són perjudicials per als qui tenen els nivells de triglicèrids elevats, augmentant el risc de patir complicacions cardíaques. Per això és recomanable eliminar per complet de la dieta:

  • Tota mena de carns, peixos i vegetals fregits o arrebossats.
  • Snacks fregits com les patates, els bastonets de formatge, etc.

La recomanació és optar per mètodes de cocció més saludables com la planxa, el forn o el vapor, i triar fruites o productes baixos en greix per consumir com a berenar en lloc dels calòrics snacks.

A més de tot això, mantenir una vida activa des del punt de vista de l'exercici físic també és important.