Les amanides són un dels plats que podem fer més complets. Encara que normalment pensem en enciam i tomàquet, hi ha molts més ingredients que poden enriquir les nostres amanides aportant un munt de nutrients. Un plat que pren protagonisme a la primavera i a l'estiu per la seva frescor, i que podem enriquir de moltes formes.
Amanides riques en proteïna vegetal
Avui volem parlar de com fer les amanides especialment proteiques, sempre amb ingredients 100% vegetals. Pots afegir un o més dels ingredients que volem proposar, sempre al teu gust, per muntar-te les teves amanides perfectes, riques en proteïnes, diferents i saciants.
De cara a l'estiu, les amanides són una opció ideal
1. Cigrons
Els cigrons tal qual, cuits i escorreguts, són una delícia a les amanides. No fa falta posar-los res més. També valen els de pot. Escorre'ls molt bé i afegeix-los a la teva amanida.
No tardes gens i estaràs aportant proteïnes, fibra i vitamines.
Si t'agraden les amanides amb croutons o crostons, fes-te'ls de cigrons. Pots torrar-los a la paella amb una mica d'oli d'oliva i sal, o al forn. La textura és molt agradable i el sabor torrat enriqueix molt la teva amanida.
Prova de fer-te una amanida amb enciam, tomàquet, cigrons i julivert fresc picat, amanint-la amb tahini, llimona i sal.
2. Llenties
Igual com els cigrons, les llenties cuites i escorregudes queden molt bé a les amanides, sobretot amb amaniments de llimona o vinagre, amb el qual millora la seva textura i sabor.
Pots utilitzar qualsevol tipus de llentia, totes queden bé, encara que si utilitzes les varietats més petites és possible que se't quedin en el fons del bol. Per evitar-lo, que la resta d'ingredients estiguin tallats també petits.
Una bona amanida amb llenties seria per exemple: mix de brots amb llenties, tomàquets cherry, alvocat, espàrrecs blancs, olives i cogombrets.
3. Tofu
El tofu és una altra bona font de proteïnes que podem afegir directament a les amanides. Utilitza un tofu dur o extra ferm, i per a més sabor, que sigui fumat o amb llavors i fruita seca. No és necessari cuinar-lo. Només talla un parell de talls gruixuts i aquestes en daus.
El tofu dur tal com queda com el formatge fresc o el mató a les amanides. Si et sembla poc gustós, pots marinar els daus en salsa de soja mitja hora abans d'afegir-los, o saltejar-los uns minuts amb una mica d'oli d'oliva.
Prova a fer-te una amanida d'enciam, espinacs frescos, tofu, pebrots del piquillo tallats a tires, kale tallada o picada fina, ceba morada, alvocat i amaniment de vinagre i oli amb alfàbrega o julivert.