El canvi d'estació implica, moltes vegades, un canvi en l'alimentació, i és que l'arribada del fred ens demana uns plats més elaborats que les amanides fresquetes de l'estiu. Aquests són cinc sopars de tardor que segur que no coneixies.

Amb l'arribada de la tardor i la tornada a la rutina, és cert que els sopars es converteixen en un autèntic maldecap ja que arribem cansats del treball, amb molta gana i l'únic que ens ve de gust és estar relaxats. Per això, et proposo cinc idees de sopars fàcils amb els aliments de temporada, i totalment saludables.

 

L'arribada del fred ens demana uns plats més elaborats que les amanides fresquetes de l'estiu

 

Amanida de Formatge de Cabra, Nous, Alvocat i Magrana

Ingredients: Canonges, Tomàquet, ½ Alvocat, Magrana, Nous, Formatge de Cabra i vinagre de Mòdena (al gust i opcional).

 

Truita Francesa de Carbassa i Pebrot verd

Ingredients: 2 Ous, Carbassa, Pebrot verd i 1 cullera de postres d'oli d'oliva

Preparació:

Tallem el pebrot verd i la carbassa en dauets petits. Posem una paella a foc suau amb una mica d'oli afegim els pebrots verds. Cinc minuts després agreguem la carbassa, assaonem i deixem que es cuinin totes les hortalisses. Una vegada tovetes les verdures, batem els ous en un bol. Incorporem les verdures saltejades. Col·loquem una paella antiadherent al foc mitjà amb oli. Quan sigui gairebé fumejant, aboquem la barreja d'ous i hortalisses. Una vegada qualli per fora, es dona la volta a la truita i es cuina fins que torni a quallar per l'altre costat. Ha de quedar daurada per fora i molt sucosa per dins.

truita
 

 

Espaguetis de Carbassó amb Gambes, Pebrot i tomàquets Cherry

Ingredients: 1 Carbassó gran, pebrot, 8-10 tomàquets cherry, 12 -14 gambes, gra d'all, llimona, 1 cullera de postres d'oli d'oliva, sal i pebre.

Preparació:

Es renta i talla el carbassó en tires el més fines i estretes possible, tipus espaguetis, amb un ganivet ben afilat. Després, trosseja i se salteja el pebrot, amb l'oli, l'all picat, els tomàquets cherry partits a la meitat i les gambes durant 8 minuts. I finalment, afegeix el carbassó amb un raig de llimona al foc durant 5 minuts més i es salpebra.

 

Saltat de Pollastre Marinat amb Bolets i Espàrrecs

Ingredients: 150-200 g de pit de Pollastre, ceballot, bolets, espàrrecs bladers, 1 cullera de postres de salsa de soja, llima, 1 cullerada d'oli d'oliva i all.

Preparació:

Començarem tallant el pollastre a daus. I la resta d'ingredients el mateix, els espàrrecs en bastons petits, la ceba en juliana i els bolets laminats. A més picarem l'all. Barregem el pollastre amb els alls, la salsa de soja i el suc de llima. Deixem marinar un parell d'hores en fred (es pot deixar preparat del mig dia). Després, en una paella amb una mica d'oli ben calent, saltegem els bolets quan siguin daurades les retirem. I afegim la ceba i els espàrrecs. Saltem un parell de minuts i afegim el pollastre. Quan agafi color, incorporem els bolets, removem i retirem per servir.

 

Hamburguesa de Moniato

Ingredients (4 Hamburgueses): 2 moniatos grans o 4 de mitjans, 2 cullerades de farina d'arròs integral (o de quinoa/blat sarraí), 2 cullerades de puré de tomàquet natural i sense sucres, 1 cullerada de tahina sense torrar, 1 llimona, Coriandre fresc tallat molt petit, 2 grans d'all sense el cor i trossejats petits, Oli d'oliva verge extra ecològic de primera pressió en fred, 1 cullera de postres de cúrcuma, Sal, Pebre negre acabat de moldre, Mezclum de full verd i 1 alvocat.

Preparació:

Preescalfar el forn a 200º. Posar aigua abundant a bullir per poder fer els moniatos al vapor. Pelar els moniatos, tallar-los a trossos mitjans i col·locar-los en la vaporera. Fer els moniatos al vapor durant 20 minuts aproximadament. Col·locar els moniatos en un plat gran per poder aixafar-los amb una forquilla.

Una vegada aixafats, incorporar primer el puré de tomàquet i barrejar. Després l'all trossejat molt petit, el coriandre, el suc de llimona, la tahina i, finalment, la sal i el pebre. Barrejar-ho tot molt bé. Donar forma a les hamburgueses amb les mans. Enfarinar una mica les hamburgueses perquè quedin més cruixents. Posar les hamburgueses al forn a 200è durant aproximadament 20 minuts. Servir les hamburgueses amb una mica de mezclum i alvocat, preparat amb una mica d'oli d'oliva i, de manera opcional, amb sal o, simplement, amb una mica de suc de llimona, una mica de tahina, mostassa ecològica o amb vinagre d'umeboshi.