Partint de totes les característiques nutricionals, és evident que s'ha d'incloure la carbassa en les dietes de manera habitual. Concretament, aquests són alguns dels beneficis per a la salut de consumir aquesta fruita:

  • Ajuda a perdre Ajuda a perdre pespes

El seu contingut en aigua i fibra fa que la carbassa tingui efectes saciants i hidratants, que unit que és baixa en calories, fan d'aquesta fruita un aliat ideal per a les persones que s'estan seguint un règim.

  • Protegeix el cor

El potassi, la fibra i la vitamina C que es troben en la carbassa fan que la pressió arterial s'estabilitzi; a més, un estudi publicat a Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases (NMCD), va indicar que prendre potassi és important per a les persones amb hipertensió, ja que juntament amb una reducció en el consum de sal pot millorar la malaltia. El potassi també redueix el risc d'accidents cerebrovasculars, a més de protegir als músculs del deteriorament i preservar la salut òssia i dental.Millor sistema immune

El potassi, la fibra i la vitamina C que es troben en la carbassa fan que la pressió arterial s'estabilitzi

  • Reforça el sistema immune

La vitamina C i els beta-carotens són aliats per al sistema immune. A més, quan els beta-carotens es converteixen en vitamina A es desencadena la creació de nous glòbuls blancs, que ajuden a lluitar contra possibles infeccions.

  • Prevé el restrenyiment

La gran quantitat de fibra que tenen les carbasses ajuda a regular el trànsit intestinal i redueix el risc de restrenyiment i problemes intestinals.

Carbassa
Carbassa
  • Menys risc d'alguns càncers

Un estudi publicat en l'International Journal of Clinical Oncology va demostrar que els carotenoides tenen un efecte protector davant el càncer colorectal, i una investigació del Molecular Cancer Research va determinar que també poden prevenir el càncer de pròstata.

  • Millora els símptomes de la diabetis

Segons un treball publicat en el Journal of the Science of Food and Agriculture, la carbassa pot tenir efectes similars als de la insulina en l'organisme de rates, el que redueix la concentració de glucosa en sang i millora els símptomes de la diabetis.

  • Protegeix la salut ocular

Els antioxidants com la vitamina C, E i els beta-carotens poden prevenir l'envelliment prematur dels ulls; a més, la vitamina A ajuda a la retina a absorbir i a processar la llum. A la luteina i zeaxantina presents en la carbassa se'ls ha atribuït un poder protector davant les cataractes i la degeneració macular.

  • Les llavors de carbassa, molt relaxants

Cada vegada que et preparis una recepta amb carbassa, no rebutgis les seves llavors. Són increïblement riques en triptòfan, un aminoàcid precursor de serotonina. Aquest neurotransmissor és el que afavoreix un adequat descans. Per aquesta raó, el consum de llavors de carbassa s'associa a un millor son.