Ric en àcids grassos essencials Omega 3, el salmó és un peix blau que, pels seus enormes beneficis, hauria de ser present en qualsevol dieta saludable. A més d'estar compost per vitamines dels grups B, A i D, i de ser una interessant font de minerals com el magnesi i el iode, protegeix el sistema cardiovascular, prevé la inflamació i aporta proteïnes d'alt valor biològic. Això sí, per aprofitar totes aquestes propietats, és important comprar el salmó salvatge, evitant d'aquesta manera possibles problemes de contaminació. Aquí tens tres receptes originals per cuinar-lo i fer-ho (si cap) encara més desitjable.

salmón
 

Tres receptes amb salmó

Tartar de salmó amb alvocat i mango

  • 1 ceballot petit
  • mig alvocat
  • mig mango madur
  • 250g salmó cru ( prèviament congelat)
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 cullerada de salsa de soja (no recomanada per a hipertensos)
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • suc de llimona

Tallar el ceballot, l'alvocat i el mango a dauets i reservar. Després, tallar el salmó a dauets. Preparar un amaniment amb la mostassa, la soja i l'oli d'oliva. Afegir un rajolí de suc de llimona i, a continuació, posar el salmó en l'amaniment i deixar macerant no pas més de 10 minuts. Finalment, barrejar amb l'alvocat, ceballot i mango i servir en motllo cilíndric.

A més d'estar compost per vitamines dels grups B, A i D, i de ser una interessant font de minerals com el magnesi i el iode, protegeix el sistema cardiovascular, prevé la inflamació i aporta proteïnes d'alt valor biològic

 

Wrap de salmó fumat amb vegetals

Des d'un esmorzar a un dinar per portar. Aporta tots els nutrients necessaris, és molt completa i, sobretot, molt pràctica per a aquells dies en què no tenim temps de parar a menjar, o fins i tot que hem de fer-ho pel carrer. Perfecta per a aquells que necessitin controlar la ingesta de carbohidrats.

  • 1 truita de blat integral
  • mig cogombre
  • 60g de salmó fumat
  • 1 iogurt natural o 1 gotet de formatge fresc batut
  • un grapat de fulles de ruca
  • un grapat de germinat de bròquil ( o d'altres)
  • anet

En primer lloc, untar la truita amb el formatge fresc batut 0% o el iogurt i col·locar el cogombre tallat a fines rodanxes, deixant sense cobrir una part de la truita per poder embolicar-la després. Posar a sobre els filets de salmó fumat i empolvorar amb anet. Afegir les fulles de ruca i els brots acabats. Per finalitzar, enrotllar la truita i tancar-la.

 

Salmó a la papillota amb patata

La patata és un tubercle amb carbohidrats complexos amb poder basificant, especialment interessant per recuperar-nos després d'un esforç físic, com poden ser un entrenament, una competició o un partit.

  • Estoig de silicona per cuinar al vapor, tipus lekué.
  • 1 filet o rodanxa de salmó de 125g
  • 1 patata mida mitjana
  • sal, pebre, anet, rodanxa de llimona, oli d'oliva
  • mitja taronja

En primer lloc, reescalfar el forn a 180è i tallar la patata a rodanxes fines i salpebrar-les. Col·locar-les en la base de l'estoig de silicona i afegir un rajolí d'oli d'oliva. Posar el filet de salmó a sobre. Salpebrar i afegir anet. Afegir el suc de la taronja i col·locar la rodanxa de llimona. Tancar l'estoig i enfornar uns 25 minuts. Per finalitzar, obrir amb compte l'estoig per no cremar-se amb el vapor i servir.