L'api cruixent és molt conegut pel baix contingut calòric que té, però els beneficis que aporta a la salut van més enllà de l'ús com a aliment dietètic. L'api conté fitonutrients, vitamines i minerals útils. És un snack pràctic per portar, així com un vegetal que es pot incorporar en plats cuinats, saltejats i amanides. A diferència d'algunes verdures, l'api reté la majoria dels nutrients, fins i tot si es cou al vapor.

L'api té molt poc contingut calòric i s'inclou en algunes dietes per aprimar-se

Beneficis de l'api: propietats i nutrients de l'hortalissa

Com ja hem dit en altres ocasions, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana prendre 5 peces de fruita i verdura al dia. Per anar variant i tenir una dieta equilibrada, pots incloure diferents verdures al menú, entre les quals, l'api.

Quan parlem dels beneficis de l'api en la dieta hem de pensar en els nutrients i propietats que aporta. L'api té molt poc contingut calòric i s'inclou en algunes dietes d'aprimament; això, però, no vol dir que només menjant api perdis pes. Recorda que has de portar una alimentació equilibrada i, abans de començar a fer qualsevol dieta, consultar-ho abans amb el metge.

L'api és depuratiu gràcies als minerals que conté. El potassi prevé la retenció de líquids i elimina toxines. La fibra de l'api també ajuda a tenir una bona digestió. D'altra banda, una de les propietats de l'api és que conté antioxidants i propietats antiinflamatòries que ajuden a reduir inflamacions. També ens proveeix de beneficis per a la pell, i es recomana prendre, per exemple, un suc d'api o una infusió d'api amb algun altre vegetal en dejú. També destaca l'alt contingut en aigua que té.

Un altre dels beneficis de l'api són les vitamines que conté, entre les quals destaquen la vitamina E, la vitamina C i la vitamina K. Aquesta última ajuda a la coagulació de la sang. No recomanen aquest aliment durant l'embaràs.

Suc Api
Suc d'api

I res millor que una recepta per animar-te a utilitzar l'api:

Un dels beneficis de l'api liquat és que és depuratiu, i els sucs amb aquesta hortalissa són perfectes per a justament això, depurar l'organisme. En aquesta ocasió prepararem un suc amb api, pastanaga i poma, perquè tingui més gust de suc.

Elaboració:

Preparar aquesta recepta és molt fàcil. Necessitem api, poma i pastanaga.

  • Separem els fulls de la tija de l'api.
  • Tallem l'api a trossos. Utilitzarem la tija, però les fulles es poden guardar per fer un brou, per exemple.
  • Rentem i pelem la pastanaga i la poma. Les trossegem.
  • Quan ja ho tenim tot tallat, ho triturem tot.

Per acabar, servim el suc en vasos. Salut!