Els experts nutricionistes sempre al·leguen que l'esmorzar és l'aperitiu més important de la nostra dieta diària. Doncs ben, demostrat per recents estudis i seguiments dietètics per a esportistes, s'ha comprovat que per tenir resultats òptims en la vida d'un esportista, l'alimentació suposa el 70% de tot el procés.

Els esmorzars per als esportistes són de gran varietat i de fàcil elaboració, però molt pocs usuaris tenen dit coneixements o es veuen forçats a recórrer a professionals que costen molts diners. No obstant això, hi ha alternatives gratuïtes com aquest article, on us mostrarem les millors opcions per a l'esmorzar.

esmorzar
 

 

 

L'esmorzar ideal per als esportistes, al detall

Tal com hem comentat en la introducció, l'esmorzar ideal és la prioritat última per mantenir un bon equilibri entre alimentació i exercici. A continuació, exposarem els 7 esmorzars per a esportistes més adequats.

1. Energètic

Aquest tipus d'esmorzar és ideal si volem aguantar un dur dia d'esforç físic per poder aguantar fins a l'hora de menjar sense que la força es refà. Per a això cal recórrer a productes alts en calories, així com el consum de lactis. Els cereals amb iogurt i la fruita seca, juntament amb el plàtan, ens asseguren un alt rendiment.

2. Light

En aquest cas l'esmorzar light es consumeix per a la pèrdua de pes o per mantenir la línia. Per a això haurem de consumir petites ingestes dels tres aliments bàsics per a un bon esmorzar, com són un vas de llet, cereals baixos en greixos i sucres i algun suc natural, nous, etc.

3. Deportivo

Per antonomàsia, és l'esmorzar ideal per als esportistes, en ser el més equilibrat i al seu torn complet. És un comensal tant per preparar el dia d'exercici, com per recuperar-nos després de l'esforç realitzat. Es tracta d'ingerir una macedònia, més llet desnatada amb cereals integrals. Després fem una truita amb gall dindi, suc natural i un plàtan.

4. Estàndard

És l'esmorzar que qualsevol persona consumeix diàriament, el més comú. Aquest consta del cafè amb llet tradicional, més una pasta (dònut, croissant, napolitana), el pa torrat amb mantega i mel i el suc de taronja. Cal anar amb compte igualment en no excedir-se en les quantitats. És un tipus de dinar que només és aconsellable per a dies esporàdics i sempre atents a no superar les calories recomanades.

5. El Kiwi

La fruita és un aliment imprescindible per a qualsevol tipus de dieta, però especialment per als esportistes. Qualsevol complement és ideal amb el kiwi, però el recomanable és ingerir un iogurt natural, un parell de talls de gall dindi o pollastre, cafè o un te per acompanyar. Pot ser consumit d'una manera molt senzilla, utilitzant la seva pell com a recipient i utilitzant una cullera.

6. Cereal

Els cereals baixos en greixos també suposen un alt contingut energètic. No obstant això, cal abandonar els convencionals del supermercat com els cornflakes o derivats, que són rics en sucres refinats i colorants. Cal escollir els més naturals del mercat, 0 greixos, 0 sucres i 0 colorants. El barregem amb llet desnatada o iogurt i aguantarem amb facilitat fins a l'hora de menjar.

7. Mel

La mel conté bones dosis de sucres naturals ideals per alimentar el nostre sistema nerviós i les proteïnes suficients per augmentar el nostre rendiment esportiu. La mel es pot prendre amb pa integral, ja sigui torrat o normal, acompanyat d'un suc de taronja que servirà de complement perfecte per aguantar tot el dia. Això sí, convé no abusar, ja que és un aliment altament calòric.