Els avantatges de consumir carn de gall dindi són molts, i són demostrables. La carn de gall dindi és molt saludable i la seva composició nutricional molt completa. Té molts beneficis per a la salut, a més de ser del gust de la majoria de les persones. És tendra, saborosa i versàtil. Sobre els seus desavantatges..., realment no en té cap.

El gall dindi és molt popular entre les persones que volen portar una dieta saludable i amb poques calories. Per això, el gall dindi cada vegada ha anat aconseguint més adeptes. La carn de gall dindi és baixa en calories i en colesterol sent idònia per ser present en una dieta de control de pes.

El gall dindi és molt popular entre les persones que volen portar una dieta saludable

Beneficis de la carn de gall dindi

El gall dindi es compon, majoritàriament, d'aigua. Amb un 75% per cent d'aquesta, és un aliment hidratant i lleuger. És font de vitamines i minerals entre les que destaquen les del grup B, i minerals com el zinc, el seleni, el potassi i el fòsfor.

El seu gran contingut en proteïnes d'alt valor biològic (gràcies al seu percentatge d'aminoàcids essencials) fan d'ella una carn perfecta per recuperar els músculs després de practicar algun esport, o haver fet un gran esforç.

Gall dindi
Gall dindi

Té colesterol la carn de gall dindi?

Totes les carns tenen colesterol, i sí, el gall dindi també. Això sí, la carn de gall dindi té un contingut en colesterol baix en comparació amb altres carns. Per posar-te un exemple, el pollastre té 110 mg de colesterol per 100 g de producte. El gall dindi tan sols té 61 mg per 100 g de carn. Els especialistes en nutrició conclouen que la carn de gall dindi té un baix contingut en colesterol.

Té greix la carn de gall dindi?

Sens dubte, el gall dindi és una carn magra, amb menor concentració de greix que el pollastre. Això sí, si la consumim amb pell, el contingut gras augmenta. Perquè et facis una idea, el gall dindi conté 2,2 grams de greix per 100 g de producte. En el cas del pollastre, trobem 9,7 grams de greix per 100 g de producte. La diferència és notable!

Respecte a les calories, el gall dindi n'aporta 107 per 100 grams de carn. En el cas del pollastre, augmenta el nombre de calories fins als 167 per la mateixa quantitat de carn.

A més, el gall dindi no té contingut en hidrats de carboni. Si bé en vida allotja als seus músculs una petita part de glucogen (substància que es converteix en glucosa quan el cos la requereix), aquest es destrueix en la fase post mortem.