Alguna vegada t'has preguntat si és bo prendre vitamines regularment? Són els complements vitamínics realment beneficiosos per a la salut? Nosaltres t'ho expliquem.

La ingesta de vitamines ha passat a ser un costum a moltes cases. En el dia d'avui les podem trobar en multitud d'espais comercials. Botigues de nutrició, farmàcies, supermercats... Però, fins a quin punt hem d'acostumar al nostre cos a prendre aquest tipus de suplements?

Moltes són les persones que s'aventuren a incorporar a la seva alimentació un tipus concret de vitamina sense conèixer la seva composició o funció.

Les vitamines en pastilles no són un substitut complet del menjar real

Complements vitamínics, són bons per a la nostra salut?

És essencial partir de la següent premissa, les vitamines en pastilles no són un substitut complet del menjar real. Sobretot quan parlem d'una persona que realitza esport amb assiduïtat o té una dieta vegetariana o vegana.

Vitamines
Vitamines

Descobreix quines són les vitamines més importants i on trobar-les

Si personalment consideres que estàs mancat d'algunes vitamines, el millor és que prenguis l'aliment natural d'origen vegetal. Busca un mercat amb productes biològics i/o ecològics per evitar els elements tòxics que poden incloure i assegurar-te així una alimentació de més qualitat.

  • Vitamina A

Sobretot treballa per ajudar el sistema immunitari i la vista. Encara que depenent del tipus que sigui podem trobar-la en aliments com la carn, fruites, verdures... Un nivell baix de Vitamina A és una de les causes de l'aparició d'acne.

Font natural: Pastanaga

  • Vitamina C

Bàsica per al nostre desenvolupament i creixement. També col·labora en la reparació de teixits i ajuda en la protecció davant del desgast de dents i ossos. A més és també té funcions antioxidants.

Font natural: Suc de taronja

  • Vitamina B6

Necessària per a la formació de glòbuls vermells i energia. El seu paper és clau en el sistema immune. Les conseqüències de la manca d'aquesta vitamina varia depenent de l'edat de la persona.

Font natural: Alvocat

Quines vitamines en pastilles és bo prendre?

Encara que no es pot generalitzar quant a l'ús d'aquest tipus de productes, ja que cada cas és diferent, n'existeixen alguns de recomanats. Quan la rutina o el tipus de vida que un porta complica l'absorció d'alguns nutrients, se sol recomanar el següent:

  • Vitamina D

Fonamental per al calci dels ossos. Malgrat que hi ha diverses vies per obtenir les seves propietats, la més coneguda és mitjançant l'exposició al sol. Acostumen a necessitar aquest tipus de suplements les persones d'edat avançada.

  • Vitamina B12

L'organisme necessita és aquesta vitamina per al correcte funcionament del cervell i sistema nerviós. És també coneguda com la vitamina de l'energia, principal combustible per a les funcions vitals.

  • Probiòtics

Aquests són uns microorganismes vius que realitzen la seva funció als intestins, d'allà la seva alta importància en el sistema digestiu. Els suplements d'aquest tipus s'encarreguen de regular adequadament els bacteris necessaris.