Les diferents begudes vegetals a base de plantes i fruits com la civada, el coco, els anacards, la soja, l'ametlla i altres, s'han convertit en una alternativa a la llet de vaca per a moltes persones, no només els vegans.

I encara que els experts recalquen que no s'ha de consumir aquest aliment sobretot en poblacions com els nens sense consultar amb un metge per les aportacions nutricionals que tenen, el cert és que la quota de mercat d'aquestes begudes cada vegada creix més.

Però, quina diferència nutricional hi ha entre les més populars? Doncs segons una anàlisi nutricional duta a terme per l'American Chemical Society, existeixen diferències entre els seus nutrients. Aquestes són algunes d'elles.

Beguda de soja

La beguda de soja conté tots els aminoàcids essencials i és similar a la llet de vaca. També és lliure de colesterol i és baixa en greixos saturats. Ara, és un al·lergogen bastant comú i cal anar amb compte, perquè no tothom la tolera bé. Conté vitamines del grup B, vitamina D, vitamina K i vitamina C. A més, conté calci, ferro, magnesi, fòsfor, manganès i zinc.

Beguda d'ametlles

Té menys calories que la llet de vaca, per la qual cosa pot ser una bona opció en adults que intenten perdre pes. És rica en calci i fòsfor i en hidrats de carboni. Se la sol trobar amb vitamina D i proteïnes afegides, la qual cosa l'aproxima a la llet de vaca quant al seu contingut nutricional. A més conté vitamina E.

Bebida de almendras / PxHere
Beguda d'ametlles / PxHere

Beguda d'anacards

Té un sabor cremós, per la qual cosa pot ser una bona opció per a les persones que els agradi aquesta textura i per barrejar amb cafès, per exemple. També és rica en vitamina E, baixa en calories i s'adapta bé a una dieta vegana. Tanmateix, té un baix contingut de proteïnes.

Beguda d'arròs

La beguda d'arròs és una bona opció si hi ha al·lèrgies als productes lactis, fruita seca o soja. Tanmateix, conté un contingut més gran de carbohidrats i calories, pel que pot no ser apropiada per a algú que segueix una dieta per baixar de pes. A més, aporta minerals com el calci, el ferro o el zinc i vitamines com la vitamina B12, la vitamina B6, la vitamina B3, la vitamina B2, la vitamina B1, l'àcid fòlic i la vitamina C.

Beguda de civada

És també una beguda rica en nutrients i una opció molt adequada per als quals vulguin baixar de pes, perquè té un contingut més baix en hidrats de carboni que altres de les begudes. A més, conté vitamina B12, riboflavina, calci, fòsfor, vitamina A, vitamina D, potassi i ferro.

Beguda de coco

És una llet amb un alt contingut en greix, però recomanable per a la salut. A més, és una excel·lent opció per utilitzar-la per a postres o barrejar-la amb altres fruites i fer batuts. És rica en fibra, vitamines C, E, B1, B3, B5 i B6. A més contenen minerals com el ferro, seleni, sodi, calci, magnesi i fòsfor.