L'alimentació i el descans són factors clau per aconseguir una bona recuperació, i una recuperació adequada al seu torn resulta imprescindible per poder seguir amb el programa d'entrenament i aconseguir els objectius marcats. Menjar després de l'entrenament és de gran importància perquè et creixin els músculs, però no qualsevol aliment val, avui t'ensenyem a nodrir-te adequadament després de l'esforç físic.

Alimentació i creixement muscular

Com avançàvem l'alimentació juntament amb el descans resulta imprescindible per a una bona recuperació, i aquesta al seu torn és de gran importància per aconseguir els objectius desitjats, entre ells, el creixement muscular.

Si bé durant l'entrenament de força li donem al múscul l'impuls necessari per desenvolupar el seu creixement, aquest no creix durant la fase d'esforç físic sinó durant la fase de descans. De fet, el pic més gran d'alliberament de l'hormona del creixement es dona durant la fase de son profund.

Perquè el nostre múscul pugui augmentar la seva massa durant la fase de descans li hem de brindar tots els nutrients necessaris, coneguem quins són.

L'alimentació i el descans són factors clau per aconseguir una bona recuperació

Nutrients necessaris després de l'entrenament

Quan el múscul es desenvolupa està formant noves estructures i per a aquesta finalitat, com tots sabem, són necessàries les proteïnes, els nutrients constructius per excel·lència.

Però a més, per al correcte funcionament i contracció del múscul resulta imprescindible la glucosa, per la qual cosa després de l'entrenament hem de prendre hidrats de carboni amb la finalitat de reposar les reserves de glucogen i preparar-nos per a la pròxima sessió d'exercici.

Aliments Postentrenament
Aliments Postentrenament

Per a l'esportista, l'àpat que es realitza després de l'entrenament ha de ser d'obligat compliment ja que intervé en importants funcions:

  • Restaura els líquids perduts amb la pràctica d'exercici.
  • Permet eliminar toxines i substàncies de desfet alliberades durant l'entrenament.
  • Restaura la reserva de glucogen muscular.

Quins aliments prendre després de l'entrenament?

Hem d'ingerir proteïnes i hidrats de carboni, però no qualsevol aliment serveix, les proteïnes han de ser abundants i de fàcil assimilació i els hidrats de carboni han de ser el més naturals possibles, a fi d'evitar un alt nivell de glucosa en sang que podria acabar amb la formació de greix.

Proteïnes: Prendre un lacti desnatat és una excel·lent opció ja que les proteïnes de la llet s'assimilen en un gran percentatge. També podem optar per un ou cuit, ja que és l'aliment amb més proteïnes d'alt valor biològic, o en última instància podem prendre pernil o gall dindi.

Hidrats de carboni: El plàtan és un aliment extraordinari ja que restaura els nivells de glucosa d'una manera ràpida i aporta minerals i vitamines. També és una bona opció prendre cereals integrals en forma de panet o de barreta. La glucosa dels cereals integrals s'allibera de forma molt més lenta, aquesta opció és idònia si entrenem durant el matí.

Per obtenir els millors resultats has de prendre aquests aliments en els 40 minuts posteriors a l'entrenament, si és necessari, pots portar-los ja preparats a la teva bossa.