Si ets esportista, una correcta alimentació és fonamental per maximitzar les teves prestacions físiques, tant si practiques running com si ets més de gimnàs o de qualsevol altra modalitat esportiva. És veritat que hi ha aliments per a totes les temporades de l'any, i que et recomanem incloure en la teva dieta, d'altres estan indicats per a l'hivern, ja que, durant aquests mesos es posen a prova les teves defenses. Amb l'arribada del fred venen més de gust un tipus de plats que potser a l'estiu deixem més de banda. Així que com en tot, l'important és escoltar al cos i menjar en funció del que ens demani.

👉 Què pots prendre després dels teus entrenaments?

 

Aliments per a mantenir-nos actius

Per als esportistes, hem volgut veure quins aliments són els més indicats durant aquest mes de desembre per mantenir-se en forma. No només per abans o després de fer esport, sinó per mantenir el nostre cos saludable, el que ens ajudarà a evitar refredats i a estar més actius i actives durant el dia a dia. Aliments, com veuràs a continuació, molt comuns, però que de vegades tenim en l'oblit. Això sí, si durant aquest mes de desembre els vas incorporant a la teva dieta, el teu cos t'ho agrairà.

nathan dumlao JXYdIWqA5IM unsplash
Brou típic d'hivern / Foto: Unsplash

Llegums

Una bona opció poden ser les llenties i els cigrons, però també les faves i pèsols. Els llegums són una font natural de fibra natural rica en proteïnes d'origen vegetal, per això és important donar-los la rellevància que es mereixen durant tot l'any encara que en vinguin de gust més a l'hivern. A més, amb aquest grup alimentari podem ser molt creatius si barregem llegums amb altres aliments més atractius com cloïsses, per exemple.

Ous

Els ous contenen minerals essencials per a les nostres defenses: zinc i seleni. A més, són molt rics en vitamines, proteïnes i àcids grassos. És important comptar-hi per prevenir infeccions.

Gingebre

És un aliment conegut per les seves propietats medicinals. Ajuda al sistema digestiu, circulatori i combat els virus i bacteris nocius, ja que conté potassi, niacina i vitamina C. Ideal per als constipats.

Fruita

Les taronges i les mandarines haurien de ser un bàsic a l'hivern, perquè són fruites cítriques de temporada que té un alt contingut en Vitamina C. Durant l'hivern també poden ajudar-nos els kiwis, pinya i les maduixes.

xiaolong wong nibgG33H0F8 unsplash
Taronges / Foto: Unsplash

Fruita seca

Ametlles, avellanes, nous o anacards poden ser un gran complement durant aquesta època de l'any, però cal controlar les quantitats.

🥜 Els 4 fruits secs amb més proteïnes

 

Aliments fermentats

Contenen probiòtics i aquests ens ajuden a potenciar el bon creixement de la flora bacteriana provocant efectes beneficiosos en el sistema digestiu i immunitari. En aquest grup d'aliments trobem el iogurt o el formatge.