Convertir la fruita en un aliment bàsic diari en la teva dieta pot oferir molts beneficis nutricionals i per a la salut. Per a alguns, un benefici addicional podria ser que la fruita realment ajudi a perdre pes. I encara que la fruita conté carbohidrats i sucre natural, pot ser una part vital en un procés de pèrdua de pes. La clau és menjar-la estratègicament.

Quines són les millors fruites per baixar de pes

En realitat no hi ha fruites específiques que es puguin destacar com les millors opcions per controlar el pes. Això es deu que totes les fruites, en porcions moderades, poden ajudar a perdre pes.

Les substàncies naturals de la fruita, incloses les vitamines, els minerals, els antioxidants, la fibra i els prebiòtics, són molt bones no només en termes de protecció contra malalties cròniques, sinó també per controlar els quilos.

Importa quanta fruita es mengi per perdre pes?

El fet que la fruita pugui ajudar a perdre pes no significa que l'hagis de menjar en quantitats il·limitades. La fruita conté carbohidrats, i el treball dels carbohidrats és impulsar l'activitat de les cèl·lules. Quan menges més carbohidrats dels que pots cremar després d'un dinar, fins i tot de fruites, l'excedent innecessari pot alimentar el greix existent o omplir les cèl·lules grasses.

Per aquesta raó, la teva ingesta total de carbohidrats, inclosa la fruita, ha de correspondre a les teves demandes de combustible, que es basen en la teva alçada, pes ideal, sexe, edat i nivell d'activitat física. La majoria de les persones poden menjar dos o tres peces de fruita al dia, podent ser més si l'activitat física que realitzin és alta.

Plátano
Plàtan / Unsplash

Quan menjar la fruita

Atès que els carbohidrats en la fruita ajuden a impulsar l'activitat, quan menges la fruita també és important. Menjar un gran bol de raïm a altes hores de la nit mentre veus la televisió, per exemple, no té molt sentit. Al seu lloc, és interessant incorporar fruites als dinars que tenen lloc abans de les hores més actives del dia. Això pot significar menjar un plàtan mitja hora abans d'un entrenament o menjar unes baies amb l'esmorzar abans d'anar al treball i després menjar una poma a la tarda per ajudar a mantenir l'energia durant la resta del dia.

Per què ajuden a perdre pes les fruites

El vincle pot deure's que la fruita pot ajudar a augmentar la sacietat, satisfer un antull de dolços i disminuir el desig de prendre aliments com a brioixeria o xocolatines. Quant al sucre, fins i tot les pautes més estrictes no agrupen el sucre de la fruita sencera fresca amb el sucre afegit, el tipus refinat que s'utilitza per endolcir els aliments. Això es deu que el sucre natural de la fruita està molt menys concentrat i es combina amb aigua i una sèrie de nutrients clau. En definitiva, la fruita fresca sencera i el sucre afegit no pertanyen a la mateixa categoria.

La fruita és molt nutritiva i no engreixa com a tal. El seu impacte en el pes depèn de quan es consumeix i quan es menja. Desterrar la fruita per complet pot ser contraproduent per a la pèrdua de pes i impactar negativament en el benestar general. Al seu lloc, troba l'equilibri adequat per aconseguir tots els beneficis de la fruita i així aconseguir els teus objectius d'aprimament.