Les fruites d'estiu es converteixen en protagonistes indiscutibles de les nostres taules en els mesos de calor. Són refrescants, saciantss i, a més, baixes en calories perquè compten amb un alt contingut en aigua. A això cal afegir que són riques en vitamines i molt versàtils a la cuina, ja que poden convertir-se en l'ingredient perfecte d'amanides, batuts i altres plats. Aquestes són les 4 fruites d'estiu que et sadollen i que són baixes en calories.

Síndria

Encapçalant el llistat tenim a la fruita de l'estiu per excel·lència: la síndria. El seu alt contingut en aigua (90%) fa d'ella l'aliment ideal per refrescar-nos i hidratar-nos. Però, a més, el seu contingut en fibra és molt alt, per la qual cosa ens ajuda a sadollar-nos sense consumir gairebé calories, tan sols 34 per cada 100 g.

Amb ella podem preparar macedònies de fruites, batuts i granissats, broquetes, amanides... i fins i tot gaspatxo! I per si això fos poc, els seus vius tons vermell ens ajuden a donar color a la nostra taula.

Les fruites d'estiu es converteixen en protagonistes indiscutibles de les nostres taules en els mesos de calor

Meló

Una altra de les fruites d'estiu més saciants és el meló. Igual com succeeix amb la síndria, és una fruita particularment refrescant a causa del seu alt contingut en aigua (90%). La seva ingesta calòrica tampoc no és alta, entre 35 i 40 kcal per 100 g, depenent del seu nivell de sucre, que pot variar del 6 al 14% segons les varietats.

Un altre dels seus principals actius és que és molt ric en provitamina A (betacarotè), amb grans propietats antioxidants, sobretot aquelles varietats tipus "Cantaloup", la carn de les quals té un to ataronjat.

També podem incloure el meló com a ingredient d'amanides, smoothies i broquetes, o prendre'l juntament amb alguna proteïna, com el pernil, un aperitiu dels més refrescant.

Melón
Meló

Pera

Encara que podem trobar peres durant tot l'any al mercat, hi ha algunes varietats que es troben en temporada durant l'època estival. És el cas de la pera llimonera, l'Ercolina o les peres de Sant Joan. Aquestes últimes estan disponibles al mercat durant unes quantes setmanes de l'any, des de mitjans de juny fins a intervinguts o finals de juliol.

Totes aquestes varietats tenen un alt contingut en fibra i en pectina, la qual cosa produeix un efecte saciant immediat, a més de comptar amb poques calories.

La seva textura i sabor són perfectes com a ingredient d'amanides. A més, podem utilitzar una mandolina per tallar làmines fines i preparar un carpaccio de pera o utilitzar-les per fer rotllets, farcits de diferents ingredients, com a pernil o algun formatge fresc, baix en calories.

Aranja

L'aranja pot ajudar a calmar la gana i fer-te sentir ple a causa de la fibra soluble que conté i que provoca que es necessiti més temps per digerir-lo. L'ideal és incloure'l en esmorzars, berenars o abans d'un menjar per limitar la quantitat de calories que mengem durant el dia.

El seu sabor és lleugerament amarg, però queda molt bé com a ingredient d'amanides. Si no us agraden aquests sabors amargs, podeu consumir-lo en forma de suc, barrejat amb altres fruites. Això sí, si ho feu, incloeu la polpa ja que és en ella on es troba la fibra que produeix aquest efecte saciant.