L'alvocat és una fruita molt nutritiva coneguda pel seu alt contingut de greixos insaturats ideals per al cor. Independentment de quin sigui el teu format favorit de preparar l'alvocat, segur que n'has comprat alguns que han tardat més a madurar del que t'hauria agradat.

Perquè la pròxima vegada no et quedis sense saber què fer quan necessitis comptar amb un alvocat madur a la teva cuina, et presentarem quatre maneres de fer-ho.

Com maduren els alvocats

Els alvocats no maduren en l'arbre sinó després de ser collits. Són un tipus de fruita climatèrica, la qual cosa significa que produeixen un esclat d'etilè i augmenten la respiració quan arriba el moment de madurar. Altres tipus de fruites climatèriques a les quals estem més que acostumats són els plàtans, les peres i els tomàquets. L'etilè és la principal hormona de les fruites climatèriques i és responsable del seu procés de maduració.

El contingut de greix de l'alvocat es desenvolupa mentre creix en l'arbre, però la seva textura i el seu sabor característics es formen durant la maduració. Els productors d'alvocat sovint cobreixen els alvocats amb cera per reduir la pèrdua d'aigua, els emmagatzemen a baixes temperatures o els tracten amb el químic 1-metilciclopropà (1-MCP) que bloqueja l'etilè per retardar la seva maduració quan els posen al mercat.

Els efectes de l'1-MCP dura uns 20 dies. Després d'aquest temps, la producció d'etilè augmenta novament i la fruita madura.

Com madurar més ràpid un alvocat

Ja sigui perquè hagis recollit un alvocat d'un arbre o perquè l'hagis comprat a la botiga, aquí hi ha quatre formes en què pots madurar l'alvocat més ràpid.

  • Posa'l en una bossa de paper o diari

Envoltar la fruita amb aire ric en etilè augmenta encara més la seva producció d'etilè i accelera la maduració. Això significa que posar l'alvocat en una cobertura tancada però transpirable, com una bossa de paper marró o un diari, atrapa l'etilè i ajuda que l'alvocat maduri més ràpid. Poden fer falta de 3 a 4 dies perquè maduri per complet amb aquest mètode.

  • Guarda'l en un lloc càlid

L'emmagatzemament en fred, com el de la nevera, retarda la maduració de l'alvocat. Tanmateix, emmagatzemar alvocats a 20 °C redueix el temps de maduració en comparació amb una temperatura més baixa perquè produeix més etilè a una temperatura més alta.

Les temperatures d'un rebost generalment oscil·len entre 10° i 21 °C, la qual cosa el converteix en un lloc adequat per emmagatzemar alvocat ficat en una bossa de paper per mantenir-lo calent.

Alvocats en un recipient : Unsplash
Alvocats en un recipient / Unsplash
  • Guarda'l al costat d'uns plàtans

Igual com l'alvocat, els plàtans són una fruita climatèrica que produeix grans quantitats d'etilè. L'aire ric en etilè accelera la maduració en encoratjar a les fruites properes a produir més etilè per sí mateixes. Per tant, emmagatzemar un alvocat al costat d'uns plàtans el fa madurar més ràpid. Poden fer falta d'1 a 2 dies perquè tingui lloc la maduració completa.

  • Embolcall adhesiu després tallar-lo

Si has tallat un alvocat poc madur, torna a unir les seves parts i guarda-les en un embolcall adhesiu a la nevera. Recobrir l'alvocat amb una cera de polietilè de baixa densitat és la millor manera de reduir la pèrdua d'humitat, però utilitzar un embolcall adhesiu pot aconseguir el mateix efecte. A més, l'alvocat tallat continua produint etilè i madurarà, encara que més lentament a causa de l'emmagatzemament en fred.