Un nou estudi de la Universitat d'Illinois ha revelat que menjar alvocat com a part de la dieta diària pot ajudar a millorar la nostra salut intestinal. No resulta cap novetat que aquest fruit cada vegada més apreciat per la població és molt saludable. Al cap i a la fi, es tracta d'un aliment amb un alt contingut en fibra i greixos monoinsaturats. Tanmateix, fins ara no estava clar com impacten els alvocats als microbis del sistema gastrointestinal.

En paraules de Sharon Thompson, l'autora principal de l'estudi publicat en el Journal of Nutrition, "sabem que menjar alvocats t'ajuda a sentir-te ple i redueix la concentració de colesterol a la sang, però no sabíem com influeix als microbis intestinals i els metabòlits que produeixen els microbis".

Els investigadors van trobar que les persones que menjaven alvocat tots els dies com a part d'un àpat tenien una abundància més gran de microbis intestinals que descomponen la fibra i produeixen metabòlits que donen suport a la salut intestinal. També tenien una diversitat microbiana més important en comparació amb les persones que no van rebre els menjars d'alvocat en l'estudi.

AlvocatsL'alvocat ajuda a descompondre la fibra i a beneficiar la salut intestinal

Els metabòlits microbians són compostos que produeixen els microbis que influeixen en la salut. Ara s'ha conegut que el consum d'alvocat redueix els àcids biliars i augmenta els àcids grassos de cadena curta. Aquests canvis es correlacionen amb resultats beneficiosos per a la salut.

La investigació

L'estudi va incloure 163 adults d'entre 25 i 45 anys amb sobrepès o obesitat, però fora d'això sans. Van rebre un àpat per dia per consumir com a reemplaçament de l'esmorzar, el dinar o el sopar. Un grup va consumir un alvocat amb cada àpat, mentre que el grup de control va consumir un àpat similar però sense l'alvocat. Els participants van proporcionar mostres de sang, orina i excrements durant l'estudi de 12 setmanes.

Els alvocats són rics en greixos. Tanmateix, els investigadors van trobar que mentre el grup d'alvocat consumia una mica més de calories que el grup de control, s'excretava una mica més de greix als excrements. "Una excreció de greix més gran significa que els participants de la investigació estaven absorbint menys energia dels aliments que estaven menjant. Això probablement es va deure a la reducció dels àcids biliars, que són molècules que segrega el nostre sistema digestiu i que ens permeten absorbir greix. Descobrim que la quantitat dels àcids biliars als excrements van ser més baixos i la quantitat de greix als excrements va ser més alta en el grup de l'alvocat", ha explicat Holscher.

Amanida amb alvocatEls alvocats han demostrat produir un grau d'àcids biliars i grasses millor per a les persones

Els diferents tipus de greixos tenen efectes diferencials sobre el microbioma. Els greixos dels alvocats són monoinsaturats, que són greixos saludables per al cor. El contingut de fibra soluble també és molt important. Un alvocat mitjà proporciona al voltant de 12 grams de fibra, la qual cosa contribueix en gran manera a assolir la quantitat recomanada de 28 a 34 grams de fibra per dia.

Ingerir fibra no només és bo sinó també és important per al microbioma. Els éssers humans no podem descompondre les fibres dietètiques, però certs microbis intestinals poden fer-ho. Quan consumim fibra dietètica, tots guanyen, els microbis intestinals i les persones.