L'estrès és un dels fenòmens més habituals de l'actualitat, i és considerada la malaltia del segle XXI. El nostre estil de vida i l'alimentació no només es veuen afectats quan la persona passa per una etapa de la seva vida estressant, sinó que els hàbits d'una persona i la seva alimentació també contribueixen a fer front a l'estrès i prevenir-lo.

Però, quins aliments són útils per reduir l'estrès? Quins afavoreixen l'estat d'ànim?. En les següents línies responem a aquestes preguntes.

arándanos
 

 

Sabies que la xocolata negra és atapeïda d'antioxidants que ajuden a mantenir un estat d'ànim positiu, i a més augmenta els nivells de serotonina, coneguda com l'hormona de la felicitat?

 

Aliments que t'ajudaran a combatre l'estrès

A continuació pots trobar una llista amb els aliments que t'ajudaran a reduir i combatre l'estrès des de l'ús adequat de la dieta.

1. Alvocat

Aquesta fruita és un aliment molt nutritiu, i és el principal ingredient del "guacamole" mexicà. Aporta grans beneficis per a la salut gràcies a alguns dels seus components; entre ells destaca el glutatió, que bloqueja l'absorció intestinal dels greixos perjudicials per a l'organisme, aquelles que causen mal oxidatiu. També conté luteina, betacarotè i vitamines E i B, a més de greix monoinsaturat, que pertany als greixos bons.

2. Nabius

Els nabius són uns petits però deliciosos fruits negres que pocs consumeixen però que contenen gran quantitat de nutrients que milloren la salut.

D'altra banda, el nabiu conté antocianines, els pigments que són presents en aquesta menja, que són antioxidants que afavoreixen la producció de dopamina al cervell. La dopamina és un neurotransmissor que col·labora perquè la persona experimenti un estat d'ànim positiu, així com una memòria més eficient.

3. Xocolata negra

La xocolata és una de saborosa aliment, i segur que moltes persones estaran encantades que aparegui en aquesta llista. Aporta molts beneficis per a la salut de les persones, i està atapeït d'antioxidants que ajuden a mantenir un estat d'ànim positiu, i a més augmenta els nivells de serotonina, coneguda com l'hormona de la felicitat.

4. All

L'all, que s'utilitza principalment per aportar sabor a les receptes culinàries, conté molts nutrients que ajuden l'organisme a gaudir d'una salut més gran. Els seus antioxidants han demostrat que neutralitzen i redueixen el mal dels radicals lliures sobre el nostre organisme, partícules que fan malbé les nostres cèl·lules, causen malalties i fomenten l'envelliment.

5. Ostres

Les ostres són un aliment exquisit, que no només actua com a afrodisíac. Els estudis científics afirmen que un desequilibri de zinc i coure en l'organisme correlacionen positivament amb els estats de l'ansietat i l'estrès, ja que pel que sembla és responsable del descens dels nivells de neurotransmissors com la noradrenalina, essencials per a l'adaptació a les situacions estressants. Una quantitat més gran de coure i una disminució de zinc en l'organisme pot donar lloc a símptomes d'ansietat.

6. Pebrots

Solem associar la vitamina C a les taronges; tanmateix, existeixen altres fruites o vegetals que contenen més quantitat, com les maduixes o els empebro. De fet, els pebrots vermells tenen el doble de la quantitat d'aquesta vitamina que les taronges.

Un estudi va demostrar que els subjectes que van prendre altes dosis de vitamina C abans de realitzar activitats altament estressants, van mostrar una pressió arterial més baixa i el seu organisme es va recuperar més ràpidament de les seqüeles de l'estrès i de l'acció del cortisol.