El minikiwi berry (actinidia arguta), també conegut amb el nom de baby kiwi o kiwi raïm, té tots els números per convertir-se en la fruita de moda. És boníssim i té unes propietats espectaculars per a la salut, perquè està carregat d'antioxidants. Es mengen sencers i amb pell, perquè, a diferència del kiwi, tenen una pell molt suau (sense pèls) i que és comestible. És molt dolç, molt més que el kiwi groc, i té la mateixa mida que un gra de raïm; els més grossos no fan més de dos o tres centímetres. 

Minikiwi, el superaliment més poderós

El minikiwi berry és boníssim per a la salut, sobretot per reforçar al màxim el sistema immunitari, perquè està ple d'antioxidants. Menjant només 60 o 70 grams d'aquesta fruita cada dia, aconseguirem tota la vitamina C que necessita el cos. També porta àcid fòlic, vitamina E, magnesi i molta fibra. Porta més de 20 nutrients importantíssims per a la nostra salut. Això el converteix en un dels millors superaliments que existeixen.

Mini Kiwi Berry Foto Amazon
El minikiwi berry és un superaliment amb unes propietats brutals per a la salut / Foto: Amazon

El minikiwi berry, boníssim i molt saludable

Trobem diferents varietats de minikiwi. N'hi ha que tenen la pell de color verd lluent, i d'altres que són d'un to més vermellós. En funció de la varietat, podem trobar minikiwis que pesen només dos grams i d'altres que poden arribar a pesar 30 grams. Són tan dolços, que quan te'ls poses a la boca sembla que t'estiguis menjant una cullerada de mel. Certament, si te'ls menges amb pell el gust tindrà un punt amarg que a molta gent li agrada, perquè contrasta amb la intensa dolçor. Els experts recomanen incloure els minikiwis a la dieta i, així, reforçar la salut.

🔴🦐 Per què no t'has de menjar els fils negres de les gambes, llagostins i escamarlans

 

Mini Kiwi Berru enano Foto Amazon
Els kiwis berries tenen la mida d'un gra de raïm i, per tant, són molt més petits que una maduixa / Foto: Amazon

Plantar minikiwis en un test

També podeu plantar kiwis berry a casa. Ho podeu fer des de finals de tardor fins a mitjan primavera. Recomanem comprar una planta autofèrtil per evitar haver de comprar un mascle i una femella. El minikiwi té una arrel molt superficial, per la qual cosa li va molt bé el reg per degoteig.

Què li passa al teu cos si et menges un plàtan cada dia?

Un altre aliment amb unes propietats brutals i que molta gent no coneix són els plàtans. Si vols saber quins són els sorprenents beneficis d'aquesta fruita, fes clic a aquest enllaç. També t'expliquem com pots aprofitar-ne la pell per eliminar les berrugues.