Les fruites sempre han estat les grans aliades de la dieta de l'ésser humà. Fa centenars de milers d'anys, eres una de les escassíssimes fonts de sucre amb què podíem recarregar les nostres energies i sobreviure als ambients més hostils.

En el cas de la llimona, si bé no és agradable al paladar per si sol com aliment, el seu repertori de vitamines i nutrients tals com el calci, la vitamina A i els antioxidants fa que la seva incorporació a la nostra dieta diària sigui molt recomanable. La manera més útil i còmode de consumir-lo? L'aigua amb llimona.

 

L'aigua amb llimona pot considerar-se com una forma d'hidratació enriquida amb vitamines i fibra

 

Com preparar aigua de llimona?

La preparació de l'aigua de llimona és tan senzilla com el seu nom suggereix. Per a això, utilitzem aigua tèbia o una mica calenta, millor que la freda. Repartida en racions d'un vas, espremem en aquest recipient mitja llimona rentada abans de ser tallat. És preferible que la llimona sigui d'agricultura ecològica o de cultius locals. Això és tot!

És recomanable beure un vas cada matí com a part de la rutina de l'esmorzar, i no oblidar que hem d'acompanyar la seva ingesta amb aliments rics en macronutrients. L'aigua amb llimona pot considerar-se com una forma d'hidratació enriquida amb vitamines i fibra, però no conté els elements bàsics amb què es construeixen els diferents teixits dels que hi és fet el nostre organisme.

 

aigua amb limón
 

 

Els beneficis de l'aigua amb llimona

Els aliments que consumim no tenen un sol efecte sobre el nostre organisme, sinó que afecten diversos processos que es duen a terme al nostre cos, i amb l'aigua amb llimona ocorre el mateix. Aquests són els seus principals beneficis.

1. Ajuda a alentir els signes de l'edat

La llimona conté molts antioxidants, la qual cosa significa que contribueix que el pas del temps produeixi un menor desgast en el nostre organisme. Per descomptat, no es tracta d'un aliment miraculós, i el simple fet de beure aigua amb llimona no farà que ens sentim més joves, ja que cal acompanyar el seu consum amb altres conductes saludables. Tanmateix, és una manera més de millorar la salut de tot el nostre cos en general.

2. Ajuda a millorar la qualitat de la nostra pell

Aquest benefici està connectat amb l'anterior, ja que un dels llocs en els quals els efectes beneficiosos dels antioxidants es noten més és a la nostra pell, molt propensa a resultar perjudicada pels radicals lliures. La vitamina C, a més, ajuda a fer que les ferides que puguem fer-nos guareixin amb més rapidesa.

3. És diürètica

L'aigua de llimona fa que el nostre cos es desprengui de les toxines que s'acumulen en ell d'una manera més ràpida, fent que el nostre fetge sigui més eficient i tingui millor salut. Si el combinem amb períodes de dejunes d'entre 12 i 24 hores, millorarem els seus efectes beneficiosos.

4. Ajuda a què s'assimilin altres nutrients

La vitamina C és molt important, entre altres coses, perquè fa que una quantitat més gran del ferro que es consumeix passi a ser assimilat per l'organisme. El mateix ocorre amb altres vitamines que són presents en aquesta fruita en menor proporció: fan que elements beneficiosos dels aliments que consumim es quedin en nosaltres en comptes de passar de llarg.

5. És una ajuda per al mal alè

Després de passar hores dormint és habitual tenir mal alè a causa de la sequedat de la boca i l'acumulació de saliva en certes parts. L'aroma de la llimona, a més de refrescar, serveix per combatre aquest fenomen.

6. Ajuda a perdre pes

La llimona és una dels tipus de fruites que presenta una concentració de pectina més important, una fibra que, a més d'ajudar-nos a desfer-nos del colesterol dolent, contribueix a fer que se sadolli la gana (malgrat que en si mateixa no serveix per nodrir). Això fa que disminueixi la propensió a cedir davant dels antulls.